Videochat București-Chișinău, fără finalizare!

MOTO:
Козла бойся спереди, коня сзади, а дурака со всех сторон.
Ferește-te de capra din față, de calul din spate, iar de prost din toate părțile.
(proverb rusesc)

El, cunoscut drept Sică Mandolină sau bețivul rade tot. Ea, cunoscută drept Păpușa Maia, gata să trădeze orice cearceaf și membru pupat public sau privat. Două personaje care au dus ridicolul pe noi culmi, acolo unde imaginarul se îmbină perfect cu greața, voma și amocul politic.

Cine ar fi imaginat că un premier de țară europeană, să-i spunem România, își va lansa candidatura la “Zmeura de Aur” făcând duet cu președintele ales al unei țări, să-i spunem Republica Moldova, cât o stradă din capital Chinei? Filmul integral AICI

Și totuși. Cei doi actori au ceva în comun, dincolo de predispoziția la absolut orice: grija pentru interesul partenerului occidental, care surclasează poveștile despre interesul național, grija față de propriul popor, protejarea culturii și valorilor naționale! Anacronisme care trebuie urgent sufocate prin globalizare și alinierea la noile curente minoritare impuse cu titlul de noua ordine!

Premierul Ludovic Orban și Președintele ales Maia Sandu au jucat prost până la vomă, fiecare atent ca nu cumva să nu țină degetul mic în aer (el), ca nu cumva să nu prezinte planuri pe care știe că nu le va îndeplini (ea).

Regia care circulă pe Internet face din cooperarea România – Republica Moldova o relația de budoar din care a dispărut orice jenă, orice reținere, liderii punându-și poalele în cap, oferind ce mai au de oferit după ce au trecut absolut toate testele necesare pentru a demonstra că merită să ocupe înaltele funcții.

În pandemie, Guvernul lui Iohannis a ajutat Republica Moldova cu zeci de tone de materiale medicale neconforme. Un gest pentru care s-a făcut spectacol, iar ambasadorul României la Chișinău a luat atitudine de smardoi. Este firesc … acțiunile prestatorilor de videochat trebuie protejate. Chiar dacă pentru finalizate nu există nici voință, nici putință, cu atât mai puțin știință!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Republica Moldova, România, România - R. Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.