China demarează vaccinarea VOLUNTARĂ în masă anti-Covid-19!

Autoritățile chineze au demarat vaccinarea în masă anti-Covid-19, la nivel național, inclusiv în capitala Beijing. Potrivit notificărilor emise de mai multe cartiere din diferite districte din Beijing, rezidenții se pot înregistra pentru vaccinare în mod voluntar. (Surse: CGTN, China Daily, Xinhua)

Înscrierea se face în mod voluntar în cadrul unei platforme online, pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani. Vaccinarea în două etape va putea fi efectuată oricând în intervalul: februarie – aprilie 2021.

Până acum, la nivelul Chinei au fost administrate peste 24 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19, potrivit informațiilor prezentate de Institutul Național pentru Controlul și Prevenirea Bolilor Virale, care face parte din Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China.
Campania de vaccinare, care a început, la mijlocul lunii decembrie, cu persoanele din grupurile cu risc ridicat: sănătate, forțele de ordine, serviciile de livrare, lucrătorii din lanțul rece, șoferii de taxi.

Administrația Națională pentru Produse Medicale din China a aprobat, condiționat, două vaccinuri anti-Covid-19: Sinovac – produs de Sinovac Life Sciences Co Ltd (aprobat în Decembrie 2020) și CoronaVac – produs de Sinovac Biotech (aprobat în urmă cu câteva zile).

Potrivit Ministerului chinez de Externe, autoritățile de la Beijing au decis să furnizeze zece milioane de doze de vaccinuri COVID-19 programului COVAX al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi alianţei GAVI, pentru acces echitabil la vaccinare, dozele fiind destinate populației din țările sărace.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.