FOTO | Capitala Beijing sub furtuna de nisip din Republica Mongolia

Capitala Beijing este acoperită de un front atmosferic dominat de particule de nisip, eveniment provocat de cea mai puternică furtună de nisip înregistrată în deșertul Republicii Mongolia, în ultimii zece ani, fenomen care traversează și nordul  Chinei.

În aceste condiții, locuitorii din Beijing se confruntă cu o poluare nemaiîntâlnită în ultimii cinci ani. Potrivit prognozelor, în următoarele trei zile, capitala Chinei se va aflat sub Cod galben de furtună de nisip, finalul acesteia fiind preconizat pentru dimineața zilei de joi, 18 Martie. Astăzi, Indicele privind Calitatea Aerului (ICA) este de peste 500, nivel de poluare extremă.

Potrivit informațiilor prezentate de autoritățile Republicii Mongolia, furtuna de nisip a provocat decesul a șase persoane și dispariția altor câteva zeci. De asemenea, în zonele de vest ale țării au fost înregistrate întreruperi în rețeaua de alimentare cu energie.

Capitala Beijing nu s-a mai confruntat cu o poluare atât de gravă din luna Decembrie 2015, când autoritățile au declanșat „Codul roșu” de risc la adresa populației cu probleme de sănătate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.