COVID-19 | Sub ministrul Vlad Voiculescu, România a depășit cu peste 90% raportările din China!

Absența testărilor în masă afundă România în haosul epidemic Covid-19, în criză sanitară, economică și socială. România a depășit China, succesiv, la numărul de cazuri de infecție confirmate (3 Septembrie 2020), apoi la numărul de decese asimilate Covid-19 (29 Septembrie 2020), pentru ca astăzi să raporteze peste un milion de cazuri și 25.800 de decese.

Datele statistice comparative arată că din luna Septembrie 2020, România a acumulat 929.000 de noi cazuri și peste 22.000 decese, în timp ce în aceiași perioadă China a acumulat peste 12.000 de noi cazuri și doar 122 de decese asimilate Covid-19! (vezi grafice dreapta)

La momentul demiterii lui Vlad Voiculescu, ministrului Sănătății în guvernul Cîțu, este important să vedem bilanțul administrației sale în problema Covid-19.

Voiculescu a preluat ministeriatul la data de 25 decembrie 2020 și a fost demis la data de 14 Aprilie 2021, perioadă în care, de la un total de 612.373 cazuri și 15.023 de decese asimilate Covid-19, România a ajuns la 1.016.449 cazuri (+404.076) și 25.605 decese (+10.582)!

Aceasta este moștenirea ministrului Voiculescu promovat și protejat de USR-PLUS, la care se adaugă șirul interminabil de tragedii, incendii și evacuări de spitale, cu toate decizii generatoare de … MOARTE!

Cifrele ne arată că, România, cu o populație de 20 de milioane de oameni, are cu 90,82% mai multe cazuri decât China cu 1,4 miliarde de oameni. Cum este posibil?

Am mai spus și repet, una dintre principalele măsuri aplicate de China în lupta epidemiei interne împotriva Covid-19 este reprezentată de TESTAREA ÎN MASĂ, măsură refuzată și împiedicată de toate guvernele Iohannis!

O altă măsură vizează ANCHETA EPIDEMIOLOGICĂ, prin care chinezii descoperă rapid persoanele care au fost în contact cu cei depistați pozitivi Covid-19, și care sunt trecuți în carantină cu supraveghere medicală.

Dacă situația epidemică locală impune, se aplică o IZOLARE LOCALĂ A POPULAȚIEI – CU RESTRICȚII DE MIȘCARE, însă la nivelul străzilor, cartierelor sau districtelor, nu la nivel general, și PE DURATĂ CLAR DETERMINATĂ!

TESTAREA TUTUROR CELOR CARE INTRĂ ÎN CHINA este o altă măsură de protecție internă, astfel că singurul criteriu cu permanentă creștere este cel al cazurilor Covid-19 importate.

Nu în ultimul rând, CAZURILE DEPISTATE POZITIV SUNT TRATATE ÎN CONDIȚII CORESPUNZĂTOARE, CU METODE ADECVATE!

Dincolo de rigoarea și fermitatea cu care acționează autoritățile chineze, aici funcționează aproape la nivel de perfecțiune încrederea și solidaritatea reciprocă în relația cetățean – reprezentant – instituție. Iar pentru a fi și mai bine înțeles, în China, nu de puține ori reacția în fața unui mall praxis, unui abuz de autoritate sau a lipsei de respect, s-a soldat cu urmări grave sau chiar crime.

Spre deosebire, în România, în fața celor peste 25.800 de morți aruncați în saci și apoi îngropați câinește nu există nici măcar o reacție de revoltă!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.