Ambasadorul Republicii Moldova în R.P. Chineză a prezentat Scrisoarea de acreditare președintelui Xi Jinping

Ambasadorul Republicii Moldova în R.P. Chineză, E.S. Dumitru Braghiș, a prezentat, miercuri, Scrisoarea de acreditare președintelui Xi Jinping, în cadrul unei ceremonii la care au participat 29 de diplomați veniți la post în ultima perioadă.

În cadrul ceremoniei organizate la Marea Sală a Poporului din Beijing, președintele Xi Jinping a transmis cele mai calde urări de bine conducătorilor țărilor reprezentate de ambasadori, subliniind că în anul în care este marcat centenarul de la fondarea Partidului Comunist din China, autoritățile de la Beijing vor continua să pună în aplicare, cu fermitate, noua filozofie de dezvoltare și vor crea o nouă paradigmă de dezvoltare, astfel încât de dezvoltarea Chinei să beneficieze cât mai mult toate țările. (Video AICI)

La ceremonia depunerii Scrisorilor de acreditare a fost prezent și Wang Yi, Consilier de stat și Ministru chinez al Afacerilor Externe.

La data de 25 August 2020, Dumitru Braghiș a depus o copie a Scrisorii de acreditare la Ministerul chinez de Externe, succedând în funcție pe Ambasadorul Denis Jelimalai care și-a încheiat misiunea în luna Iulie 2020.

Trebuie evidențiat că, de la momentul sosirii la post, Ambasadorul Dumitru Braghiș desfășoară o impresionantă activitate de cunoaștere și promovare a relațiilor bilaterale China – Republica Moldova, având deja marcate câteva zeci de acțiuni, vizite și semnări de acorduri bilaterale.

Dumitru Braghiș (n. 1957) a deținut funcția de prim-ministru al Republicii Moldova (1999–2001) și a fost Ambasador în Federația Rusă (Noiembrie 2015 – Martie 2017).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ambasadorul Republicii Moldova în R.P. Chineză a prezentat Scrisoarea de acreditare președintelui Xi Jinping

  1. Pingback: FOTO-VIDEO | Republica Moldova promovată în China de Ambasadorul Dumitru Braghiș! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.