Guvernul Iohannis a găsit 635 de morți Covid-19 în ultimele zece zile!

Este revoltător, deși pare să nu mai surprindă pe nimeni că Guvernul României se încurcă în cifre, în viață și moarte. Am analizat raportările Guvernului Iohannis din perioada 12-21 Iunie a.c. și am constatat că au fost “găsiți” 635 de morți asimilați Covid-19! Cele mai “vechi cazuri” sunt din luna Iulie 2020 (6), cele mai multe din lunile Noiembrie (155) și Decembrie (125) 2020, iar cel mai “nou caz” fiind din luna în curs.

Adică, funcționarii publici au găsit numai în ultimele zece zile, în medie, 63,5 morți cu Covid-19 din 2020 și 2021!

Curioase și greu de acceptat, explicațiile oficiale sunt o aruncare de responsabilitate instituțională: “aceste decese (…) au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate”. (vezi Buletinele de presă ale Guvernului)

Dacă numai în ultimele zece zile avem 635 de decese “recuperate” (în statistica din 21 Iunie a.c. lipsește un caz din cele 61 – vezi tablul și Buletinul de presă), care să fie totalul cazurilor pierdute? Pot fi mii?

Însă, mai mult decât atât, cele 635 de persoane decedate raportate abia acum asimilate Covid-19 au avut parte de tot „tratamentul” inuman după deces și la înmormântare?

Familiile acestor noi intrați în statistici au fost informate la momentul respectiv de faptul că decesul a fost asimilat Covid-19? Dacă da, cum este posibil să nu fie raportate atât de multe cazuri? Și mai ales cum este posibil să fie “recuperate” abia atât de târziu, după aproape un an?

Și o ultimă întrebare: a răspuns sau va răspunde vreun funcționar public, vreun director de instituție publică, vreun politician, pentru acest haos administrativ și această bătaie de joc?

În ultimele zece zile sunt 635 de morți recuperați din neantul “României normale” și raportați otova, fără nicio răspundere, fără nicio explicație care să nu frizeze logica și bunul simț. Cât despre responsabilitate … este greu, foarte greu de suspectat un guvern condus de un repetent și un meditator cât un ghinion!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.