FOTO – De ZECE ANI ducem Tricolorul pe Marele Zid!

Încep prin a spune MULȚUMESC tuturor celor din țară care mi-au trimis reacții, care au arătat interes pentru modesta noastră acțiune. Dacă este ceva care dă greutate acestui gest mărunt, aceasta este continuitatea și dorința de a semnala că și în China bat inimi de români, se aude Imnul și este promovată România în rândul prietenilor chinezi.

A fost o zi frumoasă, începută încă dinaintea răsăritului, în care cei șase temerari au înfruntat gerul matinal (-7 grade Celsius), apoi vântul în rafale pe Marele Zid (peste 40 km/h). Soarele, însă, a fost darnic și a contribuit din plin la bucuria de a fi, încă o clipă, vrednici în fața României.

De departe de țară, de familii, de prieteni, de locurile natale, ne-am rugat, ne-am bucurat, am cântat și am urcat Marele Zid scrutând orizontul spre Vest, spre România, imaginând  vremuri mai bune pentru țară.

Știți cum se aude imnul “Deșteaptă-te române” pe Marele Zid?

Cu un ecou de poveste și legendă, de care trebuie să avem grijă, fiecare. Măcar atât să avem ce lăsa în grijă copiilor.

Cu un ecou de dor și iubire de casă, acolo unde voi trăiți, rezistați și reușiți să nu vă pierdeți sufletul românesc.

Cu un ecou de credință că, așa cum am învățat din istorie, apa trece, pietrele rămân, și că noi, românii, avem nevoie de o singură scânteie pentru a ne ridica la nivelul Istoriei, înaintașilor și frumoasei noastre țări, România.

Atât timp cât oricare dintre noi vom fi în China, de Ziua Națională, Tricolorul României va flutura pe Marele Zid, ca un semn de departe către țară, de la români pentru români, de la prieteni pentru prieteni!

La mulți ani, ROMÂNIA! La mulți ani, ROMÂNI!

Beijing, 1 Decembrie 2021

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la FOTO – De ZECE ANI ducem Tricolorul pe Marele Zid!

  1. Vali Constantinescu spune:

    V-am trecut si pe pagina mea de FB,
    1 DECEMBRIE 2021
    La Mulți ani tuturor Românilor, oriunde v-ați afla!

    https://www.facebook.com/vali.constantinescu.169/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.