De ce sunt mai importanți evreii decât românii, în … România?

În timp ce nu dau doi bani pe evenimentele oficiale ale statului român, vezi Sesiunea Solemnă a Parlamentului României dedicată Zilei Naționale 1 decembrie 2021, unde președintele Iohannis și încă premierul Cîțu au absentat fără nicio explicație, oficialii de la București par să fie toți evrei!
Absolut toți se poartă parcă teleghidați, cu frică și grijă pentru comunitatea evreiască, să nu cumva să scape un motiv de ploconeală, de afișare a ipocriziei, a prostului gust.

În fața avanalșei de evenimente și preocupări la cel mai înalt nivel în România, de la președintele țării, la guvern, liderii de partide și universități, nu poți să nu te întrebi: ce se întâmplă, cu adevărat, în România?

Câtă vreme eroii români, înaintașii români, voevozii și evenimentele care au marcat Istoria României și Românilor nu generează preocupări și emoție națională, cu excepția circului programat exclusivist de 1 Decembrie:

De când o minoritate a ajuns mai importantă decât majoritatea?
De ce istoria evreilor devine materie obligatorie, chiar mai importantă, prin atenția și promovarea forțată, decât Istoria Românilor?
Ce se întâmplă, tăcut, în România, țară în care a fost contruită cea mai mare sinagogă din spațiul UE?
Cât de aproape de realitate este numărul membrilor comunității evreilor din România?

Statistic, la începutul secolului XXI, în România numărul evreilor nu depășea 7.000 de persoane (date demografice Wikipedia).

După ultimul recensământ al populaţiei, evreii înregistraţi au fost mai puţin de 4.000. După datele noastre statistice, ale Federaţiei, suntem cam dublu, (…) pentru că familiile de evrei de astăzi nu mai sunt familiile tradiţionale din trecut. (…). Comunitatea evreilor din România s-a împuţinat teribil, teribil. (…) Sunt oameni puţini, dar sunt mai ales exemple de moralitate (…)” – declara, în Noiembrie 2018, regretatul Aurel Vainer, fost preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. (Agerpres)

Prin urmare și încă odată, ce-i mână în luptă pe bravii noștri conducători, și mai ales de către cine, încât fac dintr-o minoritate o problemă națională de extremă importanță în România?

Se vor grăbi slugile să mă acuze de antisemitism sau discriminare, nu ar fi deloc de mirare. Însă, și în acest caz, cei discriminați sunt românii, tocmai la ei acasă!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Multilateralism ... în doi, România. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la De ce sunt mai importanți evreii decât românii, în … România?

  1. Emanuela spune:

    Trebuie suspendat presedintele ! Nu este presedintele Romaniei !

  2. popescu mihai spune:

    foarte buna intrebaredar asai in colonie dulapul din deal stie[f.d.r./g.]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.