Jignește-ți slugile, Iohannis, nu poporul!

În materie de sfidare, jignire și bătaie de joc la adresa românilor, președintele Klaus Iohannis l-a depășit până și pe Traian Băsescu – Petrov. Educați la noua școală corectă politic, tâmpiții lui Băsescu l-au reales pe Iohannis, iar acum se bucură de fericirea de a fi jigniți permanent: prin comportament, atitudine, mesaje!

În șapte ani, singurul domeniul în care a excelat Iohannis a fost și este demitizarea unei etnii, privite de naivi cu invidie. Iohannis a demonstrat că și în calitatea lui de sas, pentru care a și fost creditat și ales președinte, este o scursură de cea mai joasă speță: hoț de case, bolnav după titluri și onoruri nemeritate, după confort personal și vacanțe, cât mai multe vacanțe pe bani publici. Asta nu are nimic în comun cu rigoarea, modestia și măsura proverbiale germane.

Un alt domeniul în care excelează Iohannis este bătaia de joc la adresa românilor, pe care îi tratează cu superioritate și dispreț, pe care îi jignește și sfidează în aproape fiecare ieșire publică.

Trebuie să ne reamintim că, în luna Martie 2019, cu ocazia Referendumului pentru familie, pe toți cei care au susținut constituirea familiei din bărbat și femeie i-a declarat “infatuați care au propagat ura”!

“Cei care au promovat referendumul au fost orice, numai toleranți nu. Dar românii, românii au fost mult deasupra acestui discurs. Au dat o lecție imensă acestor infatuați care au propagat ura și, pur și simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit.” – Klaus Iohannis, 19 martie 2019

Să ne amintim și faptul că Iohannis este cel care a coordonat dezastruos lupta împotriva epidemiei interne Covid-19, jignind și incitând instituțiile de forță ale statului la ostracizarea și violentarea românilor, în timpul interminabilelor stări de urgență impregnate de amenințări și somații inacceptabile!

În cadrul jocului pe zeci de miliarde de euro: “uite masca, nu e masca”, după ce a fost “fie precaut, fie prost”, Iohannis a ajuns să calce în picioare drepturile și libertățile românilor. Dar, nu a fost de ajuns!

Acum, în fața eșecului campaniei de vaccinare, dar mai ales a dezastrului de încredere și comunicare în care a fost principal actor, Iohannis a scăpat din nou în bălării, adoptând un limbaj de mahalagiu!
În gândirea și analiza distopică a lui Iohannis, nu guvernele sale sunt vinovate pentru: eșecul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, pentru tragedia națională în care zeci de mii de români au murit, pentru lipsa de medicamente, pentru spitalele închise și comportamentul abuziv, discreționar și criminal al poliției, cadrelor medicale, pentru condamnarea la moarte a zeci de mii de români care nu au „ghinionul” să fie Covid! NU! În limitata lui gândire, vinovați sunt românii sceptici, catalogați drept “fanatici conspiraționiști și populiști cinici”!

“Sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă din cauza infectării cu acest virus teribil cu care ne confruntăm. Foarte mulți sunt victimele unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității.” – Klaus Iohannis, 11 octombrie 2021

Este acest om normal? Sigur nu are nevoie de un control psihologic și psihiatric?

Și pentru că nu a fost suficientă noua jignire adusă românilor, Iohannis a incitat din nou, fără perdea, la agresiune împotriva celor care nu sunt în accord cu ideile promovate de el și gașca cu care controlează România, care în loc să pună sub control epidemia, o acutizează!

Iohannis declară public că orice idee sceptică și critică la adresa soluțiilor (dovedite criminale) promovate de el, sunt “manifestări absolut intolerabile și avem datoria, fiecare dintre noi, să sancționăm cu celeritate, dur și ferm, orice derapaj” … pentru că numai așa se apără drepturile și libertățile fundamentale, democrația și valorile europene!

Care valori europene, domnule Iohannis? Dubla măsură, dublul limbaj, incompetența, privarea de drepturi și libertăți, asmuțirea instituțiilor de forță împotriva oamenilor liberi, distrugerea inițiativei private și impunerea sărăciei, frigului și morții ca principale valori naționale?

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.