COVID-19 | China va atinge imunitatea de turmă la sfârșitul anului, cu 83% din populație complet vaccinată

China va atinge ținta imunității de turmă până la sfârșitul anului în curs, când 83% din populație va fi complet vaccinată, a declarat Zhong Nanshan (foto), epidemiologul și pneumologul coordonator al acțiunilor de contracarare și punere sub control a noului coronavirus Covid-19 (SARS-CoV-2).
În cadrul Forumului Științific al Marelui Golf (GSF), organizat ieri la Guangzhou, capitala provinciei chineze Guangdong, Zhong Nanshan – cunoscut și sub renumele Dr. SARS – a arătat că tot mai multe țări adoptă măsuri stricte în fața variantei Omicron, preluând din metodele abordate de China în combaterea COVID-19.

„Lumea recunoaște, treptat, modul în care a acționat China împotriva virusului, în cei doi ani de luptă împotriva pandemiei”, a declarat Zhong. Pe de altă parte, acesta a subliniat că este vital efortul comun al țărilor pentru a lupta împotriva virusului, în condițiile în care „nu putem câștiga bătălia împotriva pandemiei dacă depindem doar de o țară sau de o companie”.

Cercetarea și dezvoltarea de vaccinuri, de anticorpi și medicamente, sunt încă în diferite etape, din cauza lipsei de înțelegere a originilor virusului, a gazdelor intermediare și a căilor de transmitere.

Chiar și în aceste condiții, Zhong Nanshan a subliniat că administrarea de vaccinuri sau alte tratamente rămâne esențială, pentru a menține transmiterea la rate scăzute.

La nivelul Chinei, 1,16 miliarde chinezi (82,5% din populație) au fost complet vaccinați împotriva COVID-19.

Reprezentanții Comisiei Naționale de Sănătate din China (NHC) susțin că vaccinarea rămâne, deocamdată, modalitatea eficientă de control al pandemiei.

De la demararea campaniei de vaccinare, în China au fost administrate, până ieri, 2,6 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19.

Datele statistice arată că, începând din luna Aprilie 2020, China a înregistrat peste 40 de valuri COVID-19, majoritatea fiind legate de cazuri de import, a informat Liang Wannian, șeful echipei de experți pentru răspuns și eliminarea COVID-19 din cadrul NHC.

În prezent, situația din China sigură, principala prioritate a autorităților vizând prevenirea cazurilor la intrarea în țară, a mai arătat Liang.

Potrivit acestuia, China va menține politica „Zero COVID”, ceea ce înseamnă detectarea timpurie a noilor cazuri și răspuns rapid (pentru a controla apariția de noi infecții) și tratamentul eficient al cazurilor, pentru a se evita revenirea la situații epidemice pe scară largă.

Politica „Zero COVID” nu înseamnă zero infecții locale, ceea ce este aproape imposibil, ci capacitatea de a elimina rapid fiecare nou caz și punerea sub control a noilor infecții, cât mai curând posibil de la apariție, pentru a opri răspândirea.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.