China a lansat cel mai mare vapor VLEC din lume

Șantierul Naval Jiangnan din Shanghai a lansat la apă cel mai mare transportator de etan VLEC (Very Large Ethane Carrier) din lume, cu o capacitate maximă de transport de 99.000 de metri cubi. Aceasta este prima navă livrată după reluarea activităților, sistate din cauza focarului local epidemic Covid-19 care a dus la închiderea orașului Shanghai. (Surse: CGTN, China Daily

Nava are 230 de metri lungime și 36,6 metri lățime, în procesul de construcție fiind folosite tehnologii pentru neutralitatea carbonului.

Cabina de tip B a nave a fost realizată cu tehnologii dezvoltate exclusiv de Șantierul Naval Jiangnan din Shanghai, fiind capabile să transporte etilenă la -104 grade Celsius și să transporte etan la -89 grade Celsius.

Șantierul Naval Jiangnan are contactate comenzi pentru nave civile în valoare de 23,6 miliarde yuani (aproximativ 3,49 miliarde USD), în creștere cu 76% față de 2021.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Descoperind China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.