China a construit cea mai mare navă container din lume

Cea mai mare navă de containere din lume a fost livrată, ieri, la Shanghai, cu o capacitate de 24.000 TEU, ceea ce înseamnă tranportul simultan a 24.000 de containere standard.

Proiectat de compania Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group), nava „Ever Alot” are 399,99 metri lungime, cu peste 60 de metri mai mult decât cel mai mare portavion din lume, și 61,5 metri lățime. Puntea are o o suprafață totală de 24.000 de metri pătrați, echivalentul a 3,5 terenuri de fotbal.

Cu un compartiment de marfă cu 33,2 metri adâncime, nava poate transporta 240.000 de tone de marfă, containerele putând fi stivuite la o înălțime maximă egală cu clădire cu 22 de etaje.

Nava urmează să fie pusă în exploatare pe rute care ajung în Europa.

În ultima lună, China a lansat la apă prima navă inteligentă pentru piscicultură din lume de 100.000 de tone metrice (vezi AICI) și al treilea portavion propriu, dotat cu un sistem de lansare a aeronavelor cu catapultă electromagnetică (vezi AICI).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Din presa chineză, Europa, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.