PUTIN: Rusia luptă împotriva forțelor neonaziste și a întregii mașini militare a Occidentului!

Rusia este obligată să adopte măsurile necesare, imperative pentru a-și proteja suveranitatea, securitatea și integritatea teritorială, în fața politicilor agresive ale unor elite occidentale, care fac tot posibilul pentru a-și păstra dominația, blocând și suprimând centrele de dezvoltare suverane și independente, pentru a continua să-și impună agresiv voința și pseudo-valorile, a declarat astăzi președintele Vladimir Putin, în discursul către națiune.

Mai mult, președintele Putin a declarat că “forțele noastre armate luptă nu doar împotriva unităților neonaziste, ci de fapt împotriva întregii mașini militare a Occidentului colectiv”, motiv pentru care consideră necesar să dispună mobilizarea parțială în Federația Rusă (300.000 de oameni vor fi chemaţi suplimentar – n.m.), “pentru a apăra patria noastră, suveranitatea și integritatea teritorială, pentru a asigura siguranța poporului și poporului nostru în teritoriile eliberate”.

Având ca subiect central situația din Donbas și evoluția operațiunii militare speciale “de eliberare a acestuia de regimul neo-nazist, care a preluat puterea în Ucraina în 2014, ca urmare a unei lovituri de stat armate”, Vladimir Putin a arătat că “frații și surorile noastre din republicile populare Donețk și Lugansk, regiunile Herson și Zaporojie și alte zone care au fost eliberate de regimul neonazist”, în ciuda Occidentului preocupat să “slăbească, să divizeze și, în cele din urmă, să ne distrugă țara”, după ce în 1991 au reușit să despartă Uniunea Sovietică.

Vladimir Putin a arătat că țările occidentale au conceput planuri cu mult timp în urmă, au încurajat grupuri de teroriști și au mutat infrastructura ofensivă a NATO aproape de Rusiei. De asemenea, “au folosit rusofobia ca armă, inclusiv hrănind ura împotriva Rusiei timp de zeci de ani, în primul rând în Ucraina, care a fost concepută pentru a deveni un cap de pod anti-Rusia”.

Subliniind că “au transformat poporul ucrainean în carne de tun și l-au împins într-un război cu Rusia, pe care l-au declanșat încă din 2014”, Vladimir Putin a transmis că “au folosit armata împotriva civililor și au organizat genocid, blocaj și teroare, împotriva celor care au refuzat să recunoască guvernul care a fost impus în Ucraina, ca urmare a unei lovituri de stat”.

Având în vedere că regimul de la Kiev a refuzat să rezolve problema Donbas-ului în mod pașnic, dar și faptul că “a anunțat ambiția de a deține arme nucleare”, decizia de a începe o operațiune militară preventivă “a devenit necesară și singura opțiune”, scopul principal al operațiunii, eliberarea întregului Donbas, rămânând neschimbat.

Președintele Putin a transmis că Republica Populară Lugansk a fost eliberată aproape complet de neonazişti, în timp ce luptele în Republica Populară Donețk continua, în condițiile în care “un atac frontal împotriva lor ar fi dus la pierderi mari, motiv pentru care unitățile noastre, precum și forțele republicilor Donbas, acționează cu competență și sistematic, folosind echipament militar și salvând vieți, mișcând pas cu pas pentru eliberarea Donbasului”.

Arătând că trupele ruse au eliberat zone considerabile în regiunile Herson și Zaporojie, realizând o linie prelungită de contact de peste 1.000 de kilometri lungime, președintele Putin a acuzat Occidentul că nu a lăsat Kievul să continue dialogul de pace.

“După începerea operațiunii militare speciale, în special după discuțiile de la Istanbul, reprezentanții de la Kiev au exprimat un răspuns destul de pozitiv la propunerile noastre. Aceste propuneri au vizat mai ales asigurarea securității și intereselor Rusiei. Evident, o reglementare pașnică nu s-a potrivit Occidentului, motiv pentru care, după coordonarea anumitor compromisuri, Kievului i s-a ordonat de fapt să distrugă toate aceste înțelegeri”.

A urmat pomparea cât mai multor arme în Ucraina, iar regimul de la Kiev a adus noi grupuri de mercenari și naționaliști străini, unități militare antrenate după standardele NATO, coordonați de consilieri occidental, a declarat Putin, care a acuzat “politica de intimidare, teroare și violență, care capătă forme tot mai mari, îngrozitoare și barbare”.

Potrivit celor prezentate de Vladimir Putin, în republicile populare Donețk și Lugansk și în regiunile Zaporojie și Herson au rămas aproximativ cinci milioane de locuitori, “expuși atacurilor cu artilerie și rachete lansate de militanții neonaziști, care trag în spitale și școli și organizează atacuri teroriste împotriva civililor pașnici”.

“Nu putem, nu avem dreptul moral să lăsăm rudele noastre să fie sfâșiate de măcelari. Nu putem decât să răspundem efortului lor sincer de a-și decide singuri destinul”, a subliniat Putin.

“Occidentul a mers prea departe în politica sa agresivă anti-Rusia, lansând amenințări nesfârșite la adresa țării și poporului nostru. Unii politicieni occidentali iresponsabili fac mai mult decât să vorbească despre planurile lor de a organiza livrarea de arme ofensive cu rază lungă de acțiune în Ucraina, care ar putea fi folosite pentru a lansa lovituri în Crimeea și în alte regiuni rusești”, a arătat Putin, acuzând NATO că “efectuează recunoașteri în regiunile de sud ale Rusiei, cu ajutorul sistemelor moderne, aeronavelor, navelor, sateliților și dronelor strategice”.

Mai mult, liderul de la Moscova acuză că “Washington, Londra și Bruxelles, încurajează deschis Kievul să mute ostilitățile pe teritoriul nostru. Ei spun deschis că Rusia trebuie învinsă pe câmpul de luptă prin orice mijloace și, ulterior, lipsită de suveranitatea politică, economică, culturală și de orice altă suveranitate și jefuită”, recurgându-se “chiar și la șantajul nuclear”.

“În cazul unei amenințări la adresa integrității teritoriale a țării noastre și pentru apărarea Rusiei și a poporului nostru, cu siguranță vom folosi toate sistemele de arme disponibile. Acesta nu este un bluff”, a declarat Putin.

În finalul mesajului, președintele Vladimir Putin a dat asigurări cetățenilor Federației Ruse că “pot fi siguri că integritatea teritorială a patriei, independenţa şi libertatea noastră vor fi apărate – repet – de toate sistemele de care dispunem. Cei care folosesc șantajul nuclear împotriva noastră ar trebui să știe că roza vânturilor se poate întoarce. Este tradiția noastră istorică și destinul națiunii noastre să-i oprim pe cei care sunt dornici de dominația globală și amenință să se despartă și să ne înrobească patria mamă. Fiți siguri că o vom face și de data aceasta. Cred în sprijinul vostru”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, EU Centrală şi de Est, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la PUTIN: Rusia luptă împotriva forțelor neonaziste și a întregii mașini militare a Occidentului!

 1. Realitatea momentului o dezvăluie suficient de bine Cozmin Gușă:
  https://www.facebook.com/cozminhoreagusa

 2. Întâmplător, cotidianul de scandal „The Sun” confirmă ceea ce am explicat în comentariul de dimineață:

  https://www.thesun.co.uk/news/19871340/putin-teeth-hard-stare-terrify-west/

  Chiar dacă Occidentul și-a consultat inclusiv experții în limbajul corpului (nu numai rapoartele serviciilor secrete), sunt convinsă că planurile izbucnirii celui de-al treilea război mondial vor merge nestingherite înainte. Pentru că ațâțarea continuă a Rusiei prin sancțiuni și încălcări repetate ale liniilor sale roșii, ca și încercările disperate ale SUA de-a o înghesui într-un colț al planisferei prin izolare, la un astfel de deznodământ vor conduce. Ursul a fost scos din bârlog, iar acum devine din ce în ce mai dificil să-l faci să intre înapoi. Și-mi argumentez raționamentul prin faptul că președintele rus și-a întârziat discursul cu cel puțin 12 ore, ceea ce înseamnă că negocierile din culise au eșuat. Harul Domnului nostru Iisus Hristos să fie cu noi cu toți!

 3. În sfârșit, Putin a realizat că „Miliardul de aur” (expresie rusească care se referă la puterile occidentale conduse de SUA) NU este interesat nici de respectarea dreptului internațional, nici de prevederile Cartei ONU, nici nu reprezintă partenerul de nădejde al lumii ruse! Ultima mișcare a Rusiei este creată dintr-o poziție de încredere și forță. Ceea ce-i perfect, din punctul meu de vedere! Numai că trebuia efectuată încă de la început! N-a procedat astfel, presupun, din considerente de-a împinge Vestul către masa negocierilor. Pe de altă parte, n-aștepți 7 luni să te convingi de contrariul intențiilor tale! În fine… Din atitudinea președintelui rus reiese că NU se îndoiește absolut deloc că oamenii asupriți din cele patru foste regiuni ucrainene Donețk, Herson, Lugansk și Zaporojie nu vor vota pentru încorporarea politicilor lor în Federația Rusă în urma viitoarelor lor referendumuri. Având în vedere această așteptare, Moscova se pregătește să apere ceea ce ar reprezenta noile sale granițe, recurgând la mobilizarea parțială.
  Timpul din momentul de față și finalizarea acestui proces militar menționat mai sus este extrem de sensibil, deoarece NATO ar putea împinge Kievul să lanseze un atac convențional copleșitor împotriva a ceea ce ar putea fi considerat până atunci de către Kremlin un teritoriu rusesc. Asta ar putea duce, la rândul său, la cei mai rău…
  Oricum ar fi, o țară cu adevărat slabă și speriată ar respinge preventiv voința acelor oameni și nu ar sugera niciodată public că toate opțiunile sunt pe masă pentru a-i apăra, dacă decid să se alăture țării lor. Am remarcat deja, că „Miliardul de Aur” învârte mobilizarea parțială a rezerviștilor ruși cu experiență ca fiind un gest condus de frică și provenit din slăbiciune. După părerea lor, Moscova se află într-o stare accentuată de panică după ultimul său eșec în regiunea Harkov, motiv pentru care cheamă în grabă pe unii dintre cetățenii săi la arme într-o încercare disperată de a evita mai multe pierderi în Ucraina. Minciunile se învârt și se „analizează” minuțios prin aproape întreaga lor presă inutilă!
  Din perspectiva rusă, însăși existența țării este în joc. Acest lucru ar trebui să trezească Vestul, dar este puțin probabil. Washingtonul și NATO nu au nicio forță militară convențională CREDIBILĂ care să contracareze Moscova și să conteste rezultatele referendumurilor. Singura lor alternativă este amenințarea cu folosirea armelor nucleare. De această dată, Putin le-a luat-o înainte și le-a zis-o clar că nu joacă la cacealma. În ciuda potențialului pericol al acestui moment, nu poate să nu mă amuze atitudinea anglo-saxonilor și a lui Macron, pe de altă parte, în ceea ce privește decizia referendumurilor. Indignarea lor este de-a dreptul haioasă! Nu pot să nu mă întreb, dacă SUA au organizat vreun referendum când au luat Hawaii sau teritoriul mexican??? Regatul Unit o fi permis coloniilor americane vreun referendum când acestea și-au dorit independența? La fel, pentru Franța! Nu-mi amintesc să fi organizat ceva alegeri când au preluat Vietnamul…. Abia când nord-vietnamezii au organizat un „vot” la Dien Bien Phu printr-un adevărat război, Franța „a decis” să accepte voința poporului. Acum, însă, în cazul Federației Ruse, occidentalii se arată scandalizați nevoie mare! Spre deosebire de Statele Unite și de fostele puteri coloniale globale, Rusia lasă oamenii din oblastele ucrainene asediate să decidă, ceea ce demonstrează că trăim alte timpuri și parcurgem o altă istorie, mult mai semnificativă.
  Un ultim aspect mai am de trecut în revistă înainte să plec, de fapt, mai mult o curiozitate. Nu știu în ce măsură China sprijină Rusia în această mișcare?! Dacă o va face, probabil Kremlinul îi va oferi Beijingului garanții că îl va sprijini atunci când Xi va executa „mișcarea” de preluare a Taiwanului. Oricum, voi încerca să mă documentez pe mai departe atunci când voi dispune de timp, fiindcă evenimentele încep să devină interesante.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.