China este alături de Rusia, împotriva hegemonismului și politicii de putere!

China și Rusia cooperează pentru a se opune hegemonismului și politicii de putere, pentru a proteja corectitudinea și justiția internațională, pentru a juca un rol important în construirea unui nou tip de relații internaționale, a declarat astăzi Colonelul superior Tan Kefei (foto), purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării.

“În următoarea etapă, China este dispusă să colaboreze cu Rusia pentru a implementa pe deplin consensul important la care au ajuns liderii celor două state, pentru a aprofunda comunicarea strategică dintre cele două armate și pentru a continua să desfășoare cooperare practică în diverse domenii, astfel încât să continue îmbogățește noi conotații strategice pentru relațiile bilaterale și menține pacea mondială și regională”, a declarat Tan Kefei.

În ceea ce privește problema Taiwan, oficialul militar chinez a subliniat că măsurile de răspuns ale Armatei Populare de Eliberare (PLA) nu se vor opri, atâta timp cât autoritățile de la Taipei și forțele pro-independența Taiwanului vor continua să acționeze prin mijloace militare.

Comentând un raport al autorității de apărare și bugetul apărării pentru anul 2023 al Taiwanului, Colonelul senior Tan Kefei a arătat că “raportul exagerează în mod deliberat așa-numita amenințare militară a zonei continentale la adresa insulei, confundând binele cu răul, accentuând tensiunea și confruntarea în Strâmtoarea Taiwan, acțiuni care sunt extrem de iresponsabile”.

Potrivit acestuia, forțele separatist și activitățile acestora au reprezentat întotdeauna “cel mai mare obstacol în calea reunificării țării”, totodată fiind “un serios pericol ascuns pentru întinerirea națională”.

“Exercițiile militare ale PLA în apele și spațiul aerian din apropierea Insulei Taiwan a Chinei sunt un răspuns legitim și necesar la provocările continue ale forțelor separatiste pro-independența Taiwanului, o mișcare justă de a proteja suveranitatea națională și integritatea teritorială. De aceea, nimeni nu are dreptul să facă remarci iresponsabile”, a spus el.

Nu în cele din urmă, Tan Kefei a subliniat că, autoritățile de la Taipei au denaturat și negat Consensul din 1992, făcând aranjamente cu forțe externe pentru provocări permanente, acțiuni care sunt principale cauze ale tensiunilor și tulburărilor actuale din Strâmtoarea Taiwan. “Nu va exista pace peste strâmtoarea Taiwan dacă forțele separatiste pro-independența Taiwanului nu sunt eradicate”, a mai declarat acesta.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, Asia - Pacific, China, EU Centrală şi de Est, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan, Război în Ucraina, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.