Rusia restrânge prezența diplomatică în țările occidentale, extinzându-se în Asia, Africa, America Latină

„Nu există nici rost, nici dorință de a menține prezența de până acum în statele occidentale, câtă vreme oamenii noștri lucrează acolo în condiții care cu greu pot fi numite umane. Sunt create constat probleme, sunt confruntați cu amenințări de agresiune fizică. Apoi, cel mai important, nu mai este de lucru, deoarece Europa a decis să se închidă în fața noastră și să rupă orice cooperare economică. Nu poți forța iubirea”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov (foto), citat de TASS.

În cadrul unui mesaj prezentat, marți, în fața noilor admiși în serviciul diplomatic al Rusiei, Lavrov a subliniat că SUA „s-au pregătit activ”, iar Europa „a acceptat cu duioșie” lovitura de stat din Ucraina, care „s-a desfășurat sub sloganuri naziste”.

„Asta înseamnă un lucru și anume că Occidentul a luat partea celor care vor să reînvie nazismul. Continuăm de aici chiar și acum. În fiecare zi vedem numeroase confirmări ale evaluărilor noastre”, a arătat Lavrov, care, a subliniat că, „în aceste condiții, vom muta centrul de greutate către țări care sunt gata să coopereze cu noi în condiții egale și reciproc avantajoase, cautând proiecte comune promițătoare”.

Lavrov a subliniat că Ministrul rus de Externe desfășoară o reorientare geografică a activităților atât în străinătate, cât și în centrală.

„Țările din așa-numita lume a treia, din Asia, Africa, America Latină, au nevoie de o atenție suplimentară. Multe planuri sunt convenite la cele mai înalte și diferite niveluri, care necesită sprijin diplomatic, inclusiv proiecte de afaceri, culturale, umanitare”, a arătat Lavrov. Aceste a amintit că, din cauza politicii rusofobe promovate de Occident, mulți diplomați și oameni de afaceri ruși au fost nevoiți să își sisteze călătoriile în străinătate.

„Prioritatea pentru noi a fost obligația de a face angajări cât mai curând posibil. Am reușit să facem acest lucru. Ne confruntăm cu această problemă din Iunie. Acum, toate problemele au fost rezolvate, fără a afecta angajării tinerilor în diplomație”, a mai subliniat Lavrov.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Africa, Analize - Comentarii, Asia, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Rusia restrânge prezența diplomatică în țările occidentale, extinzându-se în Asia, Africa, America Latină

  1. Dhaukos spune:

    Nu are nici un rost prezența unor reprezentanțe diplomatice rusești în Occident … Nici unul!
    Ce este greu de înțeles (pentru cine a făcut un strop de logică!) este de ce Rusia, și implicit China, nu oglindesc “măsurile” și “comportamentul social” al occidentalilor??? 😳😳😳

  2. Anonim spune:

    Domnule Tomozei, stiti ceva despre reactiile Chinei la foarte recentele restrictii americane impuse Chinei legat de productia si vanzarea cipurilor (https://www.bis.doc.gov/index.php/documents/about-bis/newsroom/press-releases/3158-2022-10-07-bis-press-release-advanced-computing-and-semiconductor-manufacturing-controls-final/file) ?

  3. Anonim spune:

    Sper sa aveti dreptate… insa mi-e frica pentru ca am avut si am ocazia sa cunosc in amanunt comportamentul si modul de a gandi al occidentalilor. Sunt atat de limitati, ignoranti si spalati pe creier (scuzati-mi exprimarea mai abrupta !) inca nu stiu daca vor realiza vreodata ca au fost pacaliti…
    Dar sper sa aveti dreptate…..

  4. Era de așteptat o astfel de decizie! S-a pierdut încrederea în Europa încă de pe vremea lui Petru cel Mare și a Ecaterinei, care proclamau în preambulul Legilor fundamentale că „Imperiul Rus este în primul rând o putere europeană”.
    Alegerea europeană a Rusiei nu a fost niciodată supusă (nici măcar în anii URSS) unui test atât de decisiv la toate nivelurile – economic, politic, cultural, ideologic și, cel mai important, militar. Calea de la Vest la Est este deschisă. Lumea a devenit complet diferită în o sută de ani, dar geografia nu s-a schimbat. Acest aspect nu-i priceput nici de yankei și nici de lacheii lor.

    În criza actuală, Europa poate fi salvată NU prin parteneriatul euro-atlantic, ci prin cooperarea continentală la care bătrânul continent a visat cândva, acel spațiu comun de la Vladivostok la Lisabona, care a reprezentat întotdeauna un coșmar pentru cei care hotărăsc de cealaltă parte a Atlanticului, ca și pentru pudelii lor situați de cealaltă parte a Canalului Mânecii. Mă gândesc totuși, că realitatea nu doar că-i interesantă, dar este și contradictorie. Europa NU este omogenă. Este suficient să privim la rezistența încăpățânată a Ungariei. Ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a vorbit mult despre catastrofala politică a sancțiunilor, subliniind că Rusia și Europa trebuie să comunice. Apoi premierul ungar Viktor Orban nu a omis să amintească prețul real al unității euro-atlantice pentru economia europeană: prăbușirea accelerată a acesteia precum și destrămarea UE sub povara distrugerii propriei industrii. Nu-i greu să deducem cine sunt câștigătorii dintr-o asemenea situație….

    Din câte am observat, măsurătorile sociologice indică faptul că în toate țările europene există grupuri care se poziționează ferm de partea Rusiei în criza ucraineană, acesta petrecându-se în ciuda unui război informațional fără precedent, când mass-media rusă este interzisă în Occidentul colectiv condus de SUA, iar site-urile web sunt blocate. Dar – după cum spune „Cartea Schimbărilor”, „orice situație își atinge limita și renaște în următoarea” – nu-i chiar totul pierdut, dacă ținem cont că și cele mai ridicole restricții ale libertății de informare pot juca un rol pozitiv, fiindcă pe măsură ce problemele economice cresc și cetățeanul european va fi obligat să îndure foame, frig, șomaj, întuneric, până la urmă, inevitabil, va realiza că a fost păcălit într-un mod josnic și că va fi nevoit să plătească nu numai pentru interesele altcuiva, dar și pentru războiul altcuiva, motive suficiente pentru care nemulțumirile vor răbufni în ample mișcări de protest. Dacă vor cădea guvernele sau nu, rămâne de văzut!
    Oricum ar fi Rusia n-are nevoie de alianțe, de grupuri economice sau de parade de vasali, pentru a le reliefa profesionalismul și puterea. Cam aceasta ar fi diferența dintre „excepționalii” planetei, exemplul unipolar al tuturor lucrurilor „binecuvântate și bune” și un lider rus care a avut curajul să tragă cortina și să demonstreze nu numai că împăratul e gol, dar că Imperiul american NU este capabil să dețină strategii permanente, ci doar interese permanente.
    Cât despre Asia, Africa și America Latină, la acest capitol explicațiile sunt ample, pentru că Rusia începe să se extindă exact în acele țări care au oferit lămuriri ale modului în care au votat la recenta Adunare Generală a ONU, știut fiind faptul că personalul diplomatic american nu constituie altceva decât agenți de sabotaj, înșelăciune și haos economic și politic în toate regiunile enumerate mai sus, acționând deschis ca monarhi a unui regat, nicidecum ca parteneri. Prin urmare, este justificabilă, motivată, decizia Moscovei de restrângere a prezenței diplomatice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.