RUSIA: Monopolul Occidentului în afacerile internaționale trebuie să înceteze

Viitoarea politică externă a Federației Ruse se va concentra pe încetarea monopolului Occidentului în afacerile internaționale, a declarat ministrul de Externe Serghei Lavrov (foto), care a subliniat că afacerile internaționale nu ar trebui să fie determinate de „interesele egoiste” ale Occidentului, ci de „o bază corectă, universală, de un echilibru de interese, așa cum prevede Carta ONU”. În cadrul unui mesaj transmis, ieri, în Duma de Stat, Lavrov a subliniat că „Statele Unite și aliații săi sunt obsedați de o dorință maniacală de a revigora ordinea mondială neo-colonială, unipolară, pentru a interfera cu procesul obiectiv de formare și creștere a unor noi centre mondiale”.

Washingtonul și aliații duc „un război hibrid total împotriva Rusiei, care a fost pregătit de mulți ani” pentru a învinge Rusia pe câmpul de luptă, pentru a distruge economia Rusiei, pentru a bloca țara și pentru a o transforma într-un spațiu „proscris”, a declarat Lavrov.

Potrivit acestuia, eforturile de până acum ale Occidentului de a izola Rusia au eșuat, deoarece „trei sferturi din țările lumii nu s-au alăturat sancțiunilor anti-ruse”, menținând o poziție independentă, proprie, cu privire la situația din Ucraina.

Liderul diplomației de la Moscova a abordat și tema gazoductelor Nord Stream, susținând că țările occidentale au mințit Rusia și au ascuns adevărul. În aceste condiții, Rusia pregătește o propunere pentru o reuniune specială a Consiliului de Securitate al ONU, pentru a solicita o anchetă transparentă.

Mai mult, Lavrov a afirmat că Rusia își va revizui obligațiile care îi revin în cadrul organizațiilor și tratatelor internaționale, urmând să suspende plata contribuției către anumite organizații internaționale în care interesele Rusiei au fost încălcate. De asemenea, Rusia pregătește la o listă de convenții și acorduri internaționale din care se va retrage.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.