China a împresurat Insula Taiwan cu peste 100 de avioane de luptă, în cadrul unui exercițiu

Armata de Eliberare a Poporului Chinez (PLA) a derulat în ultimele două zile cel mai mare exercițiu de luptă din istorie, fiind folosite peste 100 de avioane de luptă care au înconjurat Insula Taiwan, în decursul a 24 de ore. Autoritățile de la Taipei au anunțat că radarele de pe insulă au detectat 103 aeronave și nouă nave PLA care au trecut linie mediană a Strâmtorii Taiwan, intrând în zona de apărare aeriană din Sud-Vest și Sud-Est a insulei.

Exercițiul militar derulat de China s-a suprapus cu dialogul derulat duminică, în Malta, de ministrul chinez de Externe, Wang Yi, și Consilierul american pentru Securitate Națională, Jake Sullivan. Oficialul SUA a fost avertizat de partea chineză că problema Taiwan este prima linie roșie care nu trebuie trecută în cadrul relațiilor bilaterale, alături de angajamentul de a nu sprijini independența Insulei Taiwan.
Totodată, cei doi oficiali au convenit ca SUA și China să organizeze în perioada următoare consultări privind afacerile din Asia-Pacific, afacerile maritime și politica externă.

Trimiterea unei game complete de peste 100 de aeronave într-o singură regiune, într-o singură zi, indică o misiune pe scară largă la nivel operațional, a declarat Fu Qianshao, expert în aviația militară din zona continentală a Chinei, citat de Global Times. Totodată, dimensiunea forțelor utilizate în exercițiul militar arată că acestea pot oricând să intre în misiuni reale de luptă, dacă este necesar.

Cu doar o săptămână în urmă, la data de 12 Septembrie, autoritatea de apărare de la Taipei a informat că 20 de nave PLA au fost detectate în jurul Insulei Taiwan, inclusiv portavionul Shandong, nave implicate într-un exercițiu de cinci zile în Pacificul de Vest, zona de Est a Insulei Taiwan.

Niciunul dintre exercițiile militare nu au fost anunțate de PLA.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China a împresurat Insula Taiwan cu peste 100 de avioane de luptă, în cadrul unui exercițiu

  1. Vlad Tepes spune:

    Sa speram ca se trezeste China !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.