Extremistul Flutur, acest Iliescu 2024

Vă invit să urmăriți imaginile video cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur (foto), fost FSN-ist, fost PD-ist și ministru al Agriculturii în guvernul Tăriceanu, fost PDL-ist, fost … și viitor fost. Toate gesturile, de la mișcările brațului, degetelor, rictusuri, pauzele în vorbire, nervozitatea nedisimulată, absolut totul aduce aminte de Ion Iliescu din 1990. Era perioada în care Iliescu îndemna poporul și minerii la luptă împotriva studenților și prostestatarilor din Piața Universității etichetați legionari.
Marota extremiștilor, legionarilor, partidelor de extremă-dreapta, este promvată la nivelul UE, în condițiile în care Comisia Europeană și guvernele aservite – cum este și cel de la București – resimt tot mai acut furia oamenilor sătui să vadă sute de miliarde de euro dispărând fără niciun rezultat.
În democrația UE, dacă prostestezi, dacă arăți că agricultura, sănătatea, economia etc., sunt la pământ, ești extremist. Ce spui, domnule Flutur?

La Suceava, duminică, a avut loc o minune! Ion Iliescu s-a metamorfozat în Futur, acest scriitor cu oi pe dealuri care acuză și împarte românii în români buni, europeni – adică cei din PNL-PSD, și lichele-extremiști – adică cei din AUR. Dar, în timp ce acuză extremismul celor din AUR, Flutur dă din aripi și se comportă rasist, extremist, demagogic. Rușinos pentru un om ajuns la 62 de ani.

Gestul public făcut de Flutur, duminică, în numele PNL, arată că liberalii au ajuns la limită, au terminat benzina. Cu ultimele picături, Flutur își arde aripile, demonstrând încă odată că politicienii români sunt incapabili să înțeleagă că vine o vreme când este decent și recomandat să te retragi. Asta nu înțelege nici Flutur, nici mulți alții care au pus urmărul la propășirea personală odată cu prăbușirea, trădarea și vânzarea națională.

„Spuneţi adevărul în faţă, adevărul doare de multe ori, trebuie spus în faţă pentru fiecare dintre noi. Asta ne va face să ne facem bine sau unii să dispară dacă îi pui adevărata oglindă în faţă”, îndeamnă Gheorghe Flutur. În mod firesc, tocmai adevărul îl roade, îl determină să explodeze în acțiuni extremiaste, xenofobe, în gesturi la ordin la care s-au aliniat toți vânduții de țară, nu numai din România. Flutur a ajuns să înțeleagă democrația, drepturile și libertățile, la fel cum le-a aplicat Iohannis și PNL-USR-UDMR în perioada mandemiei: cu taburi și țevi de mitralieră pe stradă.

Domnule Flutur, vreți un adevăr în față? Uite. Știți de ce se îneacă țiganul la mal? Pentru că s-a furat! (malul, în care nu v-ați prins)

Duminică, Gheorghe Flutur a înlocuit oile de pe dealul pe care l-a plimbat pe Băsescu și Udrea, cu 100-150 de moldoveni plictisiți ca la priveghi, în fața cărora a ținut un discurs tâmpit. Omul de afaceri politice Flutur, baronul liberal Flutur, niciodată deranjat de autoritățile de control, a făcut o demonstrație de escapism, lansând lozinci despre UE și NATO care au devenit „primul punct de la Suceava”. Să mori de râs, dar sărac și umilit!

Să vezi un de-alte Flutur vorbind despre morală, despre valorile naționale, e ca și cum o femeie scoasă cu forța la produs ne spune superior că nu e bine, nu e frumos, dar nu are încotro. Că o bate peștele din UE și NATO. Așa este și Flutur. Nu are încotro!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2024, Analize - Comentarii, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Extremistul Flutur, acest Iliescu 2024

 1. Liviu Mihail spune:

  Rîndul 7 , al doilea cuvînt : ” însemna ” este ” îndemna ” !

 2. Ion spune:

  Mă întreb cine l-a ascultat pe acest lup in haina de oaie ?? Cam multi prosti acolo în public, iar eu știu că bucovinenii nu sunt nici prosti, nici creduli.

 3. Alex spune:

  Bună ziua
  Ceea ce prezentați a fost ieri dezbătut și întors pe toate fațetele ieri de televiziunile de casă PSD PNL USR și singura știre este că cei aflați la butoane se teme de moarte de schimbare; schimbarea lor cu alții mai tineri, poate mai neștiutori în ale politicii subterane, a manetelor și pârghiilor puterii, dar dornici să nu mai fie nevoiți să plece din țară în pribegie.
  Aceasta este de fapt știrea, iar românii trebuie să înțeleagă că 2024 reprezintă un altfel de 1990, o nouă șansă pentru națiunea română să își croiască propriul destin.
  O să aflăm dacă este bine sau rău, dar personal cred că toți ar trebui să iasă la vot și să primească politica românească, înlocuind de la putere partidele care ne-au adus aici, votând altceva decât PSD PNL USR sau alte partide în care acești politicieni se ascund în prezent sau către care se îndreaptă.
  Observ în România că există o migrație a politicienilor, din partidele aflate la guvernare, care au fost anunțați că nu se mai regăsesc pe viitoarele liste către alianțele politice și partidele cu tentă naționalistă, în mod special pentru PNL Arad.
  Toate bune și înțelepciune.

 4. andron spune:

  Nu am văzut filmul și sigur nu o să mă uit. Nu cred că este o știre. Știre e că Huawei lansează în septembrie un nou telefon Mate 70, ceea ce confirmă producția de microprocesoare în China și apar întrebări. Ce se întâmplă cu investițiile de miliarde în fabricile ce trebuiau construite în SUA ? Ce se întâmplă cu TSMC-ul unde mai vinde microprocesoare în condițiile în care 70 % din piață reprezenta China ? Și Trump a anunțat război comercial cu China, taxe de 60 %… și așa crește economia SUA ? Lume nebună…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.