China și Ungaria consolidează relațiile bilaterale

Ungaria se opune decuplării de China. A trata China ca o amenințare înseamnă pierderea de oportunități, a transmis ieri Peter Szijjarto, ministrul maghiar de Externe, Wang Yi, în cadrul întâlnirii avute la Beijing cu ministrul chinez de Externe.
În aceste condiții, Budapesta salută China să continue investițiile în Ungaria, fiind dispusă să avanseze dezvoltarea de proiecte cheie în cadrul inițiativei “O centură un drum”, aprofundând cooperarea reciproc avantajoasă între cele două țări.

La rândul său, ministrul Wang a transmis aprecierile față de atitudinea Ungariei, țară determinată să aprofundeze cooperarea cu China, în ciuda interferențelor și presiunilor externe. Wang a arătat că cooperarea fructuoasă și reciproc avantajoasă dintre cele două țări dovedește că China este mai degrabă o oportunitate decât o provocare, un partener mai degrabă decât un adversar al Europei.

În condițiile în care Ungaria va prelua președinția rotativă a Consiliului Europei, în a doua jumătate a acestui an, ministrul Wang a exprimat speranța că Ungaria va încuraja Uniunea Europeană să privească dezvoltarea Chinei într-un mod rațional și prietenos, promovând o politică mai pozitivă și pragmatică față de China.

Ungaria și China marchează anul acesta 75 de ani de relații diplomatice bilatrale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CHINA-ECE, Din presa chineză, Drumul Mătăsii, EU Centrală şi de Est, Europa, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.