China reflectată în presa de la Bucureşti – 16.04.2011

ADEVĂRUL – România va întâlni Serbia, China şi Australia în grupa B a CM de polo

Reprezentativa masculină de polo a României va întâlni selecţionatele Serbiei, Chinei şi Australiei, în grupa B a Campionatul Mondial din luna iulie, potrivit tragerii la sorţi ce a avut loc vineri, la Shanghai, informează site-ul oficial al federaţiei internaţionale.
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – Cine plănuieşte să preia frâiele lumii

În timp ce Statele Unite şi Uniunea Europeană fac eforturi pentru a stopa alunecarea în care au intrat odată cu criza financiară, BRICS îşi face calcule pentru a se insinua şi a profita la maximum de nişele create de cele două entităţi. Vorbim despre 5 ţări emergente, mari, cu resurse şi materii prime deloc neglijabile: Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud (BRICS). Economiile acestor ţări au cunoscut creşteri impresionante, ajutate de reforme dure, dar şi de tendinţa de reorientare a marilor puteri tradiţionale către pieţele alternative.
Textul integral AICI

GÂNDUL – Cum vor arăta cei mai mari zgârie nori ai secolului XXI

Cei mai mari zgârie nori din lume ai viitorului nu vor fi construiţi pe teritoriul Statelor Unite sau în lumea occidentală, ci în Orient. China, Japonia şi Emiratele Arabe vor avea cele mai înalte clădiri din lume, informează Business Insider. Printre cele mai abiţioase proiecte arhitecturale se află piramida de zgârie nori din Golful Tokyo sau turnul Al Jaber din Kuwait care va avea aproape 2.000 de metri înălţime. Zgârie norii secolului XXI vor fi adevărate oraşe parcă desprinse din science fiction cu zeci şi sute de mii de locuitori.
Textul integral AICI

EVENIMENTUL ZILEI – Vettel pleacă primul în China

Pilotul german Sebastian Vettel (Red Bull) va ocupa prima poziţie pe grila de start a Marelui Premiu al Chinei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce s-a impus în calificările care au avut loc azi, pe circuitul de la Shanghai. Campionul mondial în exerciţiu este la cel de-al treilea pole-position al sezonului şi la cel de-al patrulea consecutiv.
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.