China reflectată în presa de la Bucureşti – 20.05.2011

EVENIMENTUL ZILEI – Rusia şi China insistă pentru o nouă ordine monetară

China şi Rusia au contestat, ieri, principiul geografic în baza căruia este ales în prezent şeful FMI, cerând să se renunţe la acest criteriu care ar aduce automat în fruntea instituţiei un alt european, după demisia lui Dominique Strauss-Kahn. „Rusia insistă ca alegerea directorului general al FMI să se facă printrun proces transparent, fără să se ţină seama de principiul geografic”, a subliniat Arkadi Dvorkovici, consilierul economic al Kremlinului. (…) .
Textul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – A început bătălia pe scaunul politic al lui Dominique Strauss-Kahn

(…) … Potrivit site-ului publicaţiei Bloomberg, citată de Mediafax, DSK a fost un personaj central pentru eforturile de soluţionare a crizei datoriilor de stat din zona euro, care a început anul trecut în Grecia, promiţând o contribuţie cu o treime la viitoarele eforturi de bailout ale UE. Sub conducerea lui DSK, FMI a aprobat un plan care va propulsa China pe poziţia a treia ca influenţă în organizaţia din care fac parte 187 de ţări şi care va slăbi puterea Europei în favoarea marilor economii emergente. … (…) .
Textul integral AICI

GÂNDUL – China vrea ca economiile emergente să fie reprezentate la nivel înalt în conducerea FMI

China consideră că liderii Fondului Monetar Internaţional (FMI) ar trebui să fie aleşi pe baza „valorii, transparenţei şi corectitudinii”, iar ţările cu economii emergente şi în dezvoltare ar trebui să fie reprezentate la cele mai înalte niveluri, transmite Reuters. (…) „Am luat act de situaţie şi suntem foarte atenţi la desfăşurarea evenimentelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Jiang Yu, într-o conferinţăd de presă, reiterând astfel poziţia Chinei faţă de situaţia de la FMI. … (…) .
Textul integral AICI

COTIDIANUL – Sfârşitul tragic al lui DSK

Mai mult, bătălia pentru un înlocuitor a început deja, iar Europa, America şi China îşi clamează dreptul de a oferi unul. Analiştii consideră că ar fi o mare lovitură dacă Europa, care în mod tradiţional a desemnat directorul general, ar pierde acest privilegiu.
Textul integral AICI

COTIDIANUL – Chinezii primesc electricitate cu raţia

Autorităţile chineze au început să raţionalizeze consumul de electricitate din cauza preţului în creştere al cărbunelui. China, cel mai mare consumator de energie din lume, se va confrunta cu un deficit grav de electricitate în această vară.
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Plimbările lui Confucius prin Piaţa Tien An Men

În luna ianuarie a acestui an, în China s-a petrecut un mic miracol. Şi când spun „mic” nu mă refer la dimensiunile lui fizice: o statuie gigantică (17 tone, 9,5 metri înălţime) reprezentându-l, în spirit modern, pe Confucius a fost amplasată în faţa porţii nordice a Muzeului Naţional al Chinei, la doi paşi de Tien An Men, piaţa sângeroaselor evenimente din iunie 1989.
Textul integral AICI

GÂNDUL – Câţi imigranţi clandestini încap în două camioane? Răspuns: 513. Cum i-a descoperit poliţia

(…) … „Cei 513 imigranţi, originari din Guatemala, Ecuador, Japonia, China, India şi Nepal, călătoreau în condiţii inumane”, au declarat organele de poliţie. … (…) .
Textul integral AICI

GÂNDUL – Războiul lumilor pentru locul deţinutului gri DSK

(…) … Semnul că lumea s-a schimbat dramatic este asaltul „emergenţilor” asupra tradiţiei, iar China este purtătorul de cuvânt al celor care gândesc şi declară că economiile emergente şi în curs de dezvoltare (de felul celor ale Indiei, Braziliei şi în primul rând al Chinei) trebuie să aibă reprezentanţi la cel mai înalt nivel în FMI. Nimeni nu spune făţiş că este vizată direct funcţia de director general (în fond acesta este acolo primul între egali), dar oficialii chinezi vorbesc clar despre alegeri în spiritul „valorii, transparenţei şi corectitudinii”. … (…) .
Textul integral AICI

GÂNDUL – Pepenii trataţi cu chimicale explodează pe plantaţiile din China. Află la ce te poţi aştepta din partea fructelor vândute în România

Pepenii plantaţi pe o porţiune de 47 de hectare din China au explodat, cauza fiind, se pare, folosirea în exces a unei substanţe care accelerează procesul de creştere a plantelor. Este vorba de Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. … (…) .
Textul integral AICI

BUSINESS MAGAZIN – Un miliardar chinez a renuntat la toata averea pentru a fugi cu amanta

Lumea internetului din China este “foc si para” dupa ce miliardarul Chinez, Wang Gongquan, co-fondatorul CDH Investment, a anuntat ca planuieste sa renunte la avere si sa plece in lume cu amanta sa, Wang Qin, fondatoarea Jiangsu Zhongfu Science and Technology Industrial Group Co. … (…) .
Textul integral AICI

BURSA – Cererea mondială de aur a crescut cu 11%

Cererea de aur a sporit cu 11% la nivel global, în trimestrul întâi din anul curent, datorită investiţiilor din China, respectiv a consumului de pe segmentul bijuteriilor, potrivit Consiliului Mondial al Aurului (WGC), care anticipează o cerere solidă de profil pe parcursul lui 2011. (…) .
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – Cine va construi hidrocentrala de la Tarniţa

(…) „Sunt şi companii din China, dar cele mai multe sunt din Uniunea Europeană. Nu vă putem da numele lor, gândiţi-vă că unele din ele sunt listate la Bursă. Cel mai probabil, la mijlocul lunii iunie vor fi cunoscuţi aceşti investitori”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul de servicii consultanţă financiară la Deloitte România, Valeriu Binig. (…) .
Textul integral AICI

BURSA – Euro, în apreciere uşoară după demisia lui Strauss-Kahn

La rândul lor, marile economii emergente vor ca alegerea directorului general să reflecte puterea şi influenţa câştigate în ultimii ani de ţări precum China sau India, care, după criza financiară, au devenit motoarele creşterii economiei mondiale. (…) .
Textul integral AICI

BURSA – Trend crescător pe pieţele europene

Acţiunile „Rio Tinto Group”, a treia societate minieră la nivel mondial, au crescut cu 1,3%, la 81,10 dolari australieni. Titlurile „Cnooc” Ltd., cel mai mare producător de ţiţei offshore din China, au urcat cu 1,5% pe piaţa din Hong Kong, la 18,16 dolari HK. (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.