ZIARUL FINANCIAR – IT&C Huawei va investi 200 milioane euro în România
Producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei va investi 200 milioane euro în România până în 2014, principalele proiecte fiind un centru de proiectare al companiei în zona Pipera, precum şi realizarea unei reţele de fibră optică la nivel naţional în parteneriat cu Transelectrica. „Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a deschis, astăzi lucrările mesei rotunde cu companiile chineze interesate să investească în România, organizată la sediul Ambasadei României la Beijing. Compania Huawei i-a prezentat demnitarului român planurile de investiţii pentru următorii ani în România. … (…).
Textul integral AICI
CAPITAL – Huawei va investi, în România, circa 200 de milioane de euro
MEDIAFAX – IT&C Huawei va investi 200 milioane euro în România
CURIERUL NAŢIONAL – MEC: Producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei va investi 200 milioane euro în România
EVENIMENTUL ZILEI – Proiectele chinezilor în România: reţea naţională de fibră optică şi un Centru European de Proiectare
Compania chineză Huawei va investi, în România, circa 200 de milioane de euro până în 2014, principalele proiecte fiind Centrul European de Proiectare Huawei din zona Pipera precum şi realizarea unei reţele de fibră optică la nivel naţional, în colaborare cu Transelectrica SA. Inaugurarea Centrul European de Proiectare Huawei în zona Pipera, de lângă Bucureşti, este programată pentru februarie 2012, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei. … (…).
Textul integral AICI
AGERPRES – Cine sunt chinezii care vor să construiască centura de sud a Bucureştiului la nivel de autostradă
Ministrul Economiei, Ion Ariton, aflat într-o vizită oficială în China, a declarat că două companii din această ţară, China Dalian International Holdings şi China Communications Construction Company, sunt interesate să construiască centura Capitalei la nivel de autostradă. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) estimează că realizarea celor 48 de kilometri de centură la nivel de autostradă va costa 902 milioane de euro – informează Capital. … (…).
Textul integral AICI
CURIERUL NAŢIONAL – Ariton: Investiţiile chineze în România vor creşte puternic, dacă sunt profitabile pentru ambele părţi
Printre companiile care şi-au arătat interesul de a investi în România se numără China Ghezouba, China Sinohydro, China Guangdong Nuclear Power Group, China National Agricultural Group Corporation, China Dalian International Holdings şi China Communications Construction Company. În urma discuţiilor purtate ieri cu ministrul chinez al Comerţului, Chen Deming, ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat că investiţiile chineze în România se vor realiza dacă sunt profitabile pentru ambele părţi. „Am avut discuţii aplicate şi concrete cu domnul ministru Chen Deming. … (…).
Textul integral AICI
FINANCIARUL – China da lecţii întregii lumi. Vezi cum învaţă chinezii
Într-un concurs al sistemelor educaţionale din întreaga lume, China s-ar clasa pe primul loc, este concluzia la care a ajuns CEDO, dupa ce a analizat o serie de teste internaţionale date de studenţi din 65 de ţări. Care sunt caracteristicile care fac sistemul de învăţământ din China atât de performant?, se intreaba cei de la Business Insider.
Nivelul de alfabetizare în rândul tinerilor este de 99,4%. În China, acest nivel este definit de recunoaşterea a minimum 1.500 de caractere în mediul rural şi peste 2.000 de caractere în cel urban. Alfabetizarea tinerilor măsoară capacitatea de recunoaştere a caracterelor chinezeşti, la cei care au între 15 şi 24 de ani, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale. … (…).
Textul integral AICI
BURSA – Atenţie cad… mituri
(…) S-a prăbuşit mitul coerenţei „elitelor puterii”, s-a prăbuşit mitul „mîinii nevăzute” care reface de la sine normalitatea, fie în economie, fie în politică; s-a prăbuşit mitul soluţiei americane, s-a prăbuşit mitul soluţiei chinezeşti, s-a prăbuşit mitul noilor mari puteri emergente, s-a prăbuşit mitul revoluţiilor anti-capitaliste care părea să fi cuprins contagios America Latină, s-a prăbuşit mitul stabilităţii şi credibilităţii bancare, s-a prăbuşit mitul soluţiei de ultimă oră pe care FED-ul, FMI-ul sau Banca Mondială le-ar fi ţinut în mînecă, s-a prăbuşit mitul soluţiilor imediate la criza de sistem a economiei mondiale, s-a prăbuşit mitul stabilităţii „valorilor de refugiu” (aur, franc elveţian, contracte pe materii prime etc), s-a prăbuşit mitul existenţei „marilor programe”, ori a unei „mari viziuni” pregătită undeva, în laboratoarele secrete ale celor ce articulează puterea nu atît pentru ziua de astăzi, cît pentru cea de mîine. Singurul mit care încă rezistă este cel al „inconştienţei colective în timpuri de criză”. Deocamdată, lumea, din Grecia pînă în America şi din America Latină pînă în China, este dispusă încă să privească ziua de mîine ca şi cînd nimic grav nu s-ar fi întîmplat astăzi, ieri ori alaltăieri. … (…).
Textul integral AICI
BURSA – Viitorul „Saab” va fi decis săptămâna viitoare
Şansele evitării falimentului de către producătorul auto suedez „Saab Automobile” sunt tot mai mici, în condiţiile în care compania-mamă a acestuia a respins cea mai recentă propunere de salvare venită de la investitorii chinezi care, acum, se arată reticenţi. „Pang Da Automobile Trade” Co. şi „Zhejiang Youngman Lotus Automobile” din China, care iniţial promiteau să investească în companie, acum preferă să cumpere „Saab” decât să injecteze fonduri în „Swedish Automobile” NV. Noua ofertă a fost respinsă, conform anunţului făcut ieri de „Saab”. … (…).
Textul integral AICI
JURNALUL NAŢIONAL – Alt satelit a căzut pe Pământ. Experţii cred că ar fi picat undeva în China
Satelitul german ROSAT a intrat în atmosfera terestră în această dimineaţă, experţii de la Agenţia Spaţială Germană bănuind că fragmentele rămase ar fi putut pica undeva în China. Majoritatea compompenentelor satelitului trebuie să fi ars la reintrarea în atmosferă. Totuşi, în jur de 30 de fragmente, cântărind împreună 1,7 tone, ar fi putut rămâne intacte până la contactul cu solul. Fiind vorba de un satelit ştiinţific, folosit pentru studierea găurilor negre, experţii spun că cel mai probabil a rămas intactă oglinda telescopului, care a fost construită să reziste la temperaturi extreme. … (…).
Textul integral AICI
GÂNDUL – Contestate în trecut, concursurile de frumuseţe fac acum furori în China
După ce concursurile de frumuseţe au fost respinse decenii de-a rândul în China, în ultimii ani, acestea au câştigat tot mai mult teren şi adepte. De exemplu, acum 18 ani, când statul asiatic era gazda competiţiei „Miss World”, întrecerea în care şi-au disputat frumuseţea zeci de femei din toată lumea a fost urmărită de aproape două miliarde de oameni. Însă evenimentul nu a fost lipsit de critici. O publicaţie de interes naţional, „Beijing Youth Daily” a publicat un articol pe prima pagină cu un titlu critic, în care şi-au exprimat clar reticenţa faţă de concurs. „Studentele Universităţii din Peking resping concursurile de frumuseţe”, titra în 1993 ziarul citat. Articolul a stârnit mult interes din partea opiniei publice şi a primit sprijin din partea cititorilor. Aproape două decenii mai târziu, aceste prejudecăţi au dispărut, iar numărul celor care contestă astfel de manifestări s-a redus vizibil. … (…).
Textul integral AICI