Institutul Confucius Braşov deschis în cadrul Universităţii Transilvania

Ceremonia de inaugurare a Institutului Confucius din cadrul Universităţii Transilvania a avut loc luni, în Aula Universităţii Transilvania din Braşov, transmite Radio China Internaţional. Acesta este al treilea Institut Confucius în România şi a fost deschis pe baza cooperării dintre Universitatea Transilvania şi Universitatea Jianzhu din Shenyang, China.
Rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Abrudan a afirmat în cadrul ceremoniei că deschiderea Institutului Confucius de la Braşov va ajuta la dezvoltarea cooperării dintre România şi China în domeniul învăţământului, exprimându-şi dorinţa ca cooperarea să se extindă în cât mai multe domenii.
Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Huo Yuzhen, a spus cu acest prilej că Institutele Confucius au devenit o importantă platformă diplomatică a Chinei în lume, şi îşi doreşte ca tot mai mulţi prieteni români să studieze limba chineză, să cunoască China şi cultura chineză. Mai mult are convingerea că românii care vor învăţă chineză în Institutele Confucius vor deveni în viitor ambasadori ai prieteniei pentru promovarea relaţiilor chino-române.
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Confucius, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.