România face demersuri să exporte carne în China

Sursa: BURSA
Autorităţile noastre fac demersuri pentru încheierea unui acord cu chinezii, în vederea vânzării de carne de şi produse din carne în China, după cum a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Oficialul a precizat că, în prezent, nu avem un memorandum sanitar-veterinar cu partea chineză, care să ne permită exportul de carne şi animale vii în această ţară.
„Sunt şanse, am discutat acolo, sunt în discuţii cei de la Agenţia Sanitar-Veterinară şi, dacă nu mă înşel, chiar în luna noiembrie va fi o vizită a unei delegaţii din China în România pe tema aceasta”, a spus ministrul, adăugând că ţara noastră are un potenţial de export, atât în China, cât şi în Rusia, nu doar pentru carne, ci şi pentru vin, miere şi produse bio.
Potrivit lui Daniel Constantin, Rusia urmează să trimită, din 5 noiembrie, specialişti la unităţile româ-neşti de producţie şi procesare de carne interesate să exporte pe piaţa rusă, după ce, în 1996, a interzis importul de carne şi produse de origine animală din România, din cauza pestei porcine.
„Cred că toate unităţile ar putea exporta carne şi produse din carne. Sunt agenţi economici autohtoni care ţin legătura cu agenţi economici din Rusia în acest domeniu. Oricum, cerea este imensă”, a mai spus domnia sa.
Autorităţile noastre sunt pe punctul de a încheia un astfel de acord şi cu Turcia.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, România, România - China, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.