Comerţul exterior chinez a crescut în ianuarie cu 26,7%

Volumul importurilor şi exporturilor chineze a ajuns, în luna ianuarie a.c., la 345,59 miliarde dolari americani, în creştere cu 26,7% faţă de perioada similară a anului trecut. În aceste condiţii, balanţa comercială favorabilă a ajuns la 29 miliarde USD, transmite Radio China Internaţional.
Potrivit Direcţiei Generale a Vămilor din China, în luna ianuarie a fost înregistrată o creştere a comerţului cu principalii parteneri: UE, SUA, ASEAN şi Japonia, cea mai rapidă creştere fiind înregistrată în relaţiile cu ASEAN, de peste 40% comparativ cu luna ianuarie 2012.
Printre bunurile exportate se numără produsele mecanice şi electrice, în valoare de peste 100 miliarde USD. Volumul exporturilor pe cele şapte categorii de produse cu activitate intensivă, care vizează produsele textile, îmbrăcămintea, valize şi genţi, încălţăminte, jucării, mobile şi produse din mase plastice, au totalizat 42 miliarde USD. Tototdată, au crescut importurile de minereuri de fier, cărbune şi semifabricate de oţel, dar au scăzut importurile de cupru şi automobile.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ASEAN, China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.