Vechi prieteni români în vizită în China

Vechi prieteni romani in vizita in ChinaSursa: Radio China Internaţional – Luo Dongquan
O delegaţie din România, condusă de secretarul general al Casei Româno-Chineze, Nicolae Dumitru, a efectuat o vizită de prietenie în China, la invitaţia Asociaţiei de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea.
Din delegaţie au mai făcut parte vicepreşedintele Casei Româno-Chineze şi fost ambasador român la Beijing, Ioan Donca, managerul general al Casei, Ecaterina Vanea, directorul Departamentului pentru afaceri externe al Casei, Antonia Mehedinţu şi preşedintele Filialei Caraş-Severin al Asociaţiei Române de Prietenie cu Republica Populară Chineză, Ilie Cristescu.
Oaspeţii români au participat la Reuniunea Internaţională a Prieteniei, prilejuită de aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea, care a avut loc la data de 15 mai, în Marea Sală a Poporului din Beijing. La eveniment a participat şi preşedintele Chinei, Xi Jinping, care în discursul său a afirmat că naţiunea chineză are tradiţia şi obiceiul de „a răsplăti cu apă de izvor o picătură de bine”. Poporul chinez nu-şi va uita, nicodată, prietenii. El a transmis întreaga consideraţie prietenilor din toate ţările care au simpatizat şi sprjinit revoluţia, construcţia şi reforma din China. Xi Jinping a relevat faptul că prietenia dintre popoare constituie o forţă de bază pentru promovarea păcii şi dezvoltării mondiale, fiind totodată o condiţie fundamentală pentru realizarea cooperării şi a beneficiilor comune. China va efectua, în continuare, schimburi culturale cu diferite ţări, pentru a contribui la promovarea dezvoltării civilizaţiei umane.
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.