China creşte subvenţiile de studii pentru străini

China creste subventiile de studii pentru strainiMinisterele chineze de Finanţe şi al Educaţiei au anunţat, miercuri, creşterea burselor şi a sprijinului financiar pentru străinii care studiază la universităţile din China. Potrivit China Daily, studenţii străini vor beneficia de o subvenţie mărită, care va fi aplicată retroactiv, începând cu data de 1 septembrie 2014.

Noile subvenţii vor fi de 66.200 yuani/an (10.660 USD) pentru studenţi, 79.200 yuani (12.753 USD) pentru masteranzi şi de 99.800 yuani (16.070 USD) pentru doctoranzi. Alocaţiile vor acoperi taxele de şcolarizare, cazare, hrană, transport şi asigurarea medicală. O subvenţie suplimentară, în valoare de 5.000 yuani (805 USD), va fi acordată studenţilor care frecventează programele cu predare în limba engleză.
În prezent, în universităţile din China studiază 360.000 de tineri din 190 de ţări, autorităţile de la Beijing anunţând intenţia de a atrage, până în 2020, o jumătate de milion de studenţi din exterior, devenind ţara cu cel mai mare număr de studenţi străini din Asia.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.