XINHUA – Costul forţei de muncă în cadrul UE: România 4,6 euro euro /h, Danemarca 40,3 euro/h

BC EU Europe Looking UpBiroul de statistică al UE – Eurostat a semnalat diferenţe semnificative ale costurilor orare din anul 2014 în ceea ce priveşte forţa de muncă în statele membre UE, transmite agenţia de presă Xinhua.

Potrivit datelor oficiale, costul mediu orar al forţei de muncă în UE a fost estimat la 24,6 euro (26,67 dolari) la nivelul întregii Uniuni şi de 29,2 euro în zona euro. Eurostat a constatat diferenţe semnificative între statele membre cu cele mai mici costuri ale forţei de muncă: Bulgaria (3,8 euro/oră), România (4,6 euro) şi Lituania (6,5 euro), şi cele mai mari costuri: Danemarca (40,3 euro), Belgia (39,1 euro) şi Suedia (37.4 euro). În perioada 2013 – 2014, costurile orare ale forţei de muncă din zona euro exprimate în euro au crescut cu 1,4% la nivelul UE şi cu 1,1% la nivelul zonei euro.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, România, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.