Poziţia Chinei înaintea Summitului G20 Hangzhou

G20 China 2016 2Acţiunea, incluziunea şi previziunea sunt subliniate de actuala conducere a Chinei în guvernarea internă, aceste criterii fiind gata să influenţeze Summitul G20 programat la Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang, în zilele de 4-5 septembrie. Iată de ce, autorităţile chineze consideră că summitul va fi unul de referinţă pentru creşterea economică la nivel mondial, pentru dezvoltare şi reformă.

China speră să transforme reuniunea G20 dintr-un summit care caută soluţii de la caz la caz, într-un mecanism instituţional pe termen lung.
Potrivit Ministerului chinez de Externe, pe durata celor două zile de evenimente, preşedintele Xi Jinping va prezida mai mult de zece activităţi, în condiţiile în care China va găzdui în premieră G20.

Începând cu anul 2013, Xi a participat la trei reuniuni G20, la Sankt Petersburg (Rusia), Brisbane (Australia) şi Antalya (Turcia), însă reuniunea de la Hangzhou este aşteptată să fie cea mai importantă.
Sub tema „Construirea unei economii mondiale inovatoare, revigorate, interconectate şi favorabile incluziunii”, summitul de la Hangzhou se va concentra pe problemele critice privind creşterea globală şi reforma de dezvoltare.

Xi Jinping la G20Inovaţie, noua revoluţie industrială şi economia digitală se vor afla în premieră pe ordinea de zi a G20. Mai mult, ca urmare a unei propuneri lansate de China, un număr de echipe de lucru speciale au fost stabilite pe aceste teme specifice, pentru a supraveghea şi coordona punerea în aplicare a posibilelor planuri de acţiune şi propuneri.
Având în vedere că G20 a avut prima reuniune în 2008, la Washington, liderii prezenţi la summituri au lansat multe propuneri şi au adoptat o serie de planuri de acţiune. Cu toate acestea, problemele au continuat să marcheze economia mondială. Pentru aceasta, China susţine că este nevoie de timp pentru ca unele căi de acţiune, cum ar fi reforma guvernanţei globale, să intre în vigoare, în condiţiile în care unele soluţii anterioare, deşi eficiente temporar pentru stimularea creşterii, s-au dovedit a fi de puţin folos în menţinerea dezvoltării durabile.

De exemplu, liderii mai multor economii dezvoltate s-au angajat în mod constant pentru a consolida coordonarea în formularea şi punerea în aplicare a politicilor macroeconomice şi financiare, opunându-se cererii tot mai mari privind protecţionismul, ca urmare a crizei financiare din 2008. Cu toate acestea, angajamentele au avut ca rezultat puţine acţiuni concrete.

Globalizarea economiei mondiale înseamnă că factorii de creştere decisivi sunt mai concentrați în economiile dezvoltate, iar dezvoltarea apare mai mult exclusivă decât inclusivă. Pe acest fond, se subliniază că aproximativ 12,5% din populaţia mondială trăieşte încă în sărăcie.

Pentru a rezolva aceste probleme, China a găzduit în luna iulie, la Shanghai, conferinţa prim-miniştrilor Comerţului din ţările G20, şi a pus fundaţie unei platforme instituţionale ale acestui format de lucru.
China a stimulat G20 să realizeze din investiţiile la nivel mondial un principiu director, care va fi menţionat în primul cadru de regulament privind investiţii multilaterale. Aceste eforturi ar trebui să faciliteze investiţiile la nivel mondial şi comerţul.

Aceste eforturi, susţin reprezentanţii Chinei, vor contribui la definirea G20 ca un mecanism pe termen lung pentru soluţionarea problemelor globale. G20 nu este nicidecum doar un club al celor 20 de puteri mondiale care lansează propriile rezoluţii, ci un forum mondial principal de acţiune şi soluţii.Surse de informare G20 2016

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, G20 Hangzhou, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.