China a lansat cu succes propriul laborator spațial

imageA fost o seară magică pe cerul Chinei, acolo unde Luna Plină a întâmpinat laboratorul spațial Tiangong-2 (Nava Cerească-2) lansat cu succes, joi, la ora locală 22:04, cu ajutorul rachetei purtătoare Marșul cel Lung-2F, de la centrulu de lansare Jiuquan.

Laboratorul spațial chinez, cu o greutate de 8,6 tone, a fost plasat pe orbita prestabilită, la aproximativ 380 de kilometri deasupra Pământului, urmând să intre într-o perioadă de teste pentru o lună de zile, când va ajunge la 393 de kilometri de Pământ.

După această perioadă, cu ajutorul rachetei spațiale Shenzhou-11, China va trimite în spațiu un echipaj format din doi astronauți care vor realiza prima andocare cu laboratorul. Cei doi vor derula experimente timp de 30 de zile, după care vor reveni pe Pământ.

Programul spațial chinez are programat ca în luna aprilie 2017, să trimită un prim transport către laboratorul spațial Tiangong-2, pentru realimentarea cu combustibil și aprovizionare. Laboratorul este proiectat să funcționeze el puțin doi ani, pentru experimente în domeniul științelor spațiale pe o scară relativ mare în comparație cu eforturile anterioare ale Chinei.

Potrivit informațiilor oficiale, întregul ansamblu al laboratorului spațial chinez acoperă o suprafață egală cu un teren de fotbal.imageimage

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.