Iohannis: Cooperarea nucleară cu China nu va fi afectată de factori politici

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că relaţiile de cooperare cu China nu vor fi afectate de alegerile generale sau de alţi factori politici. În cadrul unei întâlniri cu presa străină, în urma unei solicitări lansate de corespondentul Xinhua la Bucureşti, preşedintele a declarat că principalele partide politice din România spun bun venit investiţiilor străine, neexistând nicio obiecţie la proiectul centralei nucleare. (Sursa: China Daily)

China Daily,20.20.2016 Cernavoda China-RomaniaPotrivit preşedintelui, cooperarea României cu China General Nuclear Power Corporation (CGN) nu va fi afectată negativ de alegerile generale de la sfârşitul anului, indiferent care partid sau coaliţie de guvernământ va veni la putere.

Anterior, reprezentanţii companiei de stat Nuclearelectrica din România, au anunţat că negocierile cu CGN în cadrul proiectului de construcţie a unităţilor 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă au ajuns la final.

„Suntem pe linia de sosire, dar există încă unele aspecte care trebuie clarificate, un rol primordial în proiect având Guvernul român. Există încă o rundă de discuţii cu diferite organe de stat şi avem nevoie de încă puţin timp”, a declarat Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica.

Proiectul nuclear al unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă se înscrie într-o este o serie de acorduri de cooperare pe scară largă stabilite între China şi România. (…)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Iohannis: Cooperarea nucleară cu China nu va fi afectată de factori politici

  1. Rasvan Roceanu spune:

    E bine daca o sa avem o constanta in prioritatile economice indiferent de alternanta la guvernare. Ar fi o premiera, pt. ca pana acum fiecare guvern a venit cu propria sa lista de prioritati, inclusiv in domeniul investitiilor si al parteneriatului cu tarile straine.
    Interesant mi se pare ca Iohannis, ca sef al PNL, a criticat dorinta lui Victor Ponta de apropiere cu China (ne aducem aminte cat a fost ironizat VP de opozitia liberala ca s-a dus la Beijing), dar acum a schimbat tonul.
    Stim ca poiliticienii nu au convingeri, ca sunt in stare sa pupe astazi acolo unde au scuipat ieri, si sa scuipe maine acolo unde au pupat astazi, dar tot ti se cam face lehamite…..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.