De 60 de ani, limba română se învață la Beijing

imageSecția de limba română a Universității de Studii Străine din Beijing a aniversat, sâmbătă, 60 de ani de la primul curs predat în limba română, eveniment marcat în prezența foștilor și actualilor profesori și studenți, a foștilor diplomați chinezi care au activat în România și a reprezentanților români acreditați diplomatic și cultural în R.P. Chineză. (Sursa: Radio China Internațional)

Cunoscută și sub denumirea „Școala diplomației chineze”, Universitatea de Studii Străine din Beijing a dat Chinei un număr impresionant de diplomați și lideri, care au devenit personalități recunoscute pe plan mondial. Între acestea se regăsesc o seamă de chinezi-româniști care, prin intermediul traducerilor, au transmis poporului chinez o importantă parte din moștenirea culturală și tradițională a românilor.

În cei 60 de ani de activitate a secției, Universitatea de Studii Străine din Beijing a conferit diplome de studii superioare în limba română unui număr de 233 de absolvenți (17 promoții), 15 titluri de Master și 3 titluri de Doctor în limba și literatura română. În prezent, cursurile universitare de limba română sunt urmate de 45 de studenți, în două grupe de studiu, anul I și III.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din presa chineză, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.