Radu Jude confidențe cu Jean Reno la Festivalul de Film din Beijing

????????????????????????????????????????????????Regizorul român Radu Jude a schimbat, sâmbătă, o serie de confidențe cu reputatul actor și regizor francez Jean Reno, în cadrul conferinței oficiale de presă organizate în deschiderea celei de-a șaptea ediții a Festivalului Internațional de Film de la Beijing (BJIFF).

INTERVIU – Radu Jude: Sunt curios să ştiu cum funcţionează societatea chineză

În cadrul evenimentului, membrii juriului: Bille August (Danemarca – foto) – președinte, Mabel Cheung (Hong Kong), Paolo Del Brocco (Italia), Jiang Wenli (China), Rob Minkoff (SUA), Jean Reno (Franţa) și Radu Jude, au prezentat o serie de condiderații la adresa festivalului și cinematografiei din China, principalele idei vizând curiozitatea în fața modului în care se exprimă chinezii în cea de-a șaptea artă.????????????????????????????????????????????????

Festivalului Internațional de Film de la Beijing este programat în acest an în perioada 16-23 aprilie, în finală fiind selectate 15 filme (două din China şi 13 din străinătate) între care se regăseşte şi “Două lozuri” (2016) ale cărui scenariu şi regie sunt semnate de Paul Negoescu.

Radu Jude este regizorul filmului „Aferim!” care a primit la ediția din 2016 a BJIFF trofeul “Tiantan” pentru Cea mai bună imagine.???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? Radu Jude-Jean Reno, Beijing 2017_dantomozeiRO 6 ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????

Referinţe >>>
Radu Jude în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Beijing
AFERIM! Premiul pentru cea mai bună imagine, la Festivalul de Film de la Beijing
Regizorul Corneliu Porumboiu, la Templul Cerului din Beijing
Aferim!, în finala Festivalului Internaţional de Film de la Beijing

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.