Mass media chineză: România va avea prima femeie prim-ministru

Presa din China acordă o atenție specială evenimentelor politice din România ultimelor zile, între știrile de politică externă și informații legate de premierul desemnat Viorica Dăncilă. Jurnalele de știri de televiziune (fie că vorbim de cele naționale sau provinciale), ziarele, posturile de radio și rețelele de socializare – extrem de importante în China, au lansat și promovat în repetate rânduri faptul că România este pe cale să aibă prima femeie premier.

Demisia premierului Tudose în presa chineză

Oferind cititorilor detalii privind punctele de vedere ale președintelui Klaus Iohannis, care a decis să „acorde o șansă PSD” și intenția premierului desemnat de a se concentra pe punerea în aplicare a proiectelor guvernamentale și pregătirea României pentru preluarea președinției rotative a Uniunii Europene, presa chineză a subliniat și faptul că Viorica Dăncilă este cel de-al treilea premier din ultimul an.

Alături de prezentarea profilului politic și profesional al noului premier desemnat la București, presa chineză a făcut un scurt istoric al evenimentelor de la București arătând că: în decembrie 2016, social-democrații au câștigat alegerile parlamentare și au format un guvern de coaliție cu partidul Alianța Liberal-Democrată, având ca prim-ministru pe Sorin Grindeanu. La doar o jumătate de an, acesta a fost eliminat de partid din cauza diferențelor de opinie. Grindeanu a refuzat să demisioneze, iar Partidul Social Democrat a  promovat în Parlament o moțiune de cenzură care a condus la căderea guvernului pe care l-a susținut. La sfârșitul lunii iunie anul trecut, Mihai Tudose, ministrul Economiei de atunci, a preluat funcția de premier pentru a demisiona în urmă cu câteva zile, după ce a pierdut sprijinul partidului (…) . (组阁几乎无悬念 罗马尼亚将诞生首位女总理)

 

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din arhive, Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.