Mărțișorul la Ambasada României din China

Prima zi a Primăverii 2018 a fost marcată, joi, la Ambasada României din R.P. Chineză, printr-un eveniment rezervat elevilor de la Școala Naționala “1 Octombrie” din Beijing, care au fost invitați să cunoască tradiția Mărțișorului și povestea Babei Dochia.

Elevii școlii care de zece ani organizează evenimente dedicate culturii române au avut ocazia să facă primii pași în istoria tradițiilor populare, gazdă și direct implicată în jocul copilariei fiind doamna Diana Constantinescu, soția Ambasadorului României în China.

“Prin intermediul acestui tip de evenimente, rezervate celor mai tineri prieteni ai României din China, dorim să lărgim sfera contactelor și inițiativelor care să apropie țările noastre, să mențină și să construiască noi punți de legătura, din prezent pentru viitor. Mărțișorul și prima zi a lunii Martie reprezintă un moment special în cultura tradițională românească pe care dorim să îl împărtășim cu prietenii chinezi. Aceasta cu atât mai mult cu cât în cultura tradițională chineză există elemente de similaritate, Sărbătoarea Primăverii fiind un exemplu elocvent în acest sens”, a declarat doamna Diana Constantinescu.

La rândul său, Prof. Zhong Jingjing a declarat că pentru elevi este o bucurie să fi prezenți în Ambasada României pentru a continua tradiția comunicării în plan cultural. “De zece ani, școala noastră inițiază evenimente dedicate culturii române, pentru elevii noștri România fiind o țară prietenă, cunoscută, cu foarte multe valori și personalități de talie internațională.”

În cadrul evenimentului de joi, elevii chinezi, alături de copiii angajaților români din cadrul Ambasadei, au desenat ghiocei și au confecționat felicitări specifice sărbătorii primăverii, zilei de 1 Martie.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.