DNA, mașina de distrus destine: 121 de oameni în 2017!

România parcurge o variantă a „revoluţiei culturale”. Analfabeții sociali calcă în picioare profesorii universitari, repetenții morali clamează și lansează apeluri pentru lichele. Totul în numele Democraţiei, sistem care îşi arată limitele în absenţa decenţei şi măsurii. Pentru că, în absolut orice, ar trebui să existe o limită. 

Urmărind „Discursul procurorului șef al DNA cu ocazia prezentării Bilanțului anual de activitate pentru anul 2017„, pus în paralel cu „PUNCT DE VEDERE față de propunerea formulată de ministrul Justiției privind revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție” concluzia este una simplă, matematică: finanţat în 2017 cu aproape 39 de milioane euro de la stat, DNA a distrus viaţa unui număr de 121 de oameni!  Sunt 121 de oameni a căror viață a fost distrusă care se adaugă celor 134 în 2016 și altor câteva sute în anii din urmă. Restul problemelor: insubordonarea legislativă, sfidarea Parlamentului, Ministrului Justiţiei, legalităţii şi bunului simţ … aproape că nu mai contează.

Sunt 121 de oameni care pentru o perioadă (probabil ani de zile) au fost incluși într-un regim special de viață, în care fiecare zi a fost similară unui coșmar. Apoi, în 2017, au fost declarați nevinovați. Cât valorează viața unui român în România? Cine și cum prețuiește viața unui om extras din normalitate și inclus în malaxorul unei instituții care organizează ședințe publice pentru a prezenta îndepliniri și depășiri de plan. Cine plătește pentru vina de a declara corupt un nevinovat? Cum mai poate fi recuperat timpul, cariera, imaginea etc. pierdute de fiecare dintre cei 121?

Este tragic să vezi cum o instituție bugetară se raportează statistic când vorbește de oameni, pentru că justiția la DNA nu este legată doar la ochi ci și la minte, căci despre suflet … probabil pot vorbi copiii lăsați fără părinți, femeile care au pierdut o sarcină, mamele care și-au văzut copiii plimbați cu mascați și cătușe la televizor. Ne aflăm de foarte mulți ani pe teritoriul iraţionalului!

Că face pe prostul, înțeleg. Dar că este inuman nu pot să accept!

Hotărârile judecătorești definitiv pronunțate în cazurile DNA, în aceste hotărâri judecătorești definitive, judecătorii au  dispus confiscarea de produse infracționale în sume de peste 159,5 milioane euro. Această sumă de 159,5 milioane euro este o sumă care trebuie să intre efectiv în bugetul de stat, iar organele fiscale trebuie să execute aceste hotărâri definitive. Aceasta este contribuția Direcției Naționale Anticorupție la bugetul statului.” – Codruța Kovesi. (Video AICI)

Cu alte cuvinte, DNA a devenit furnizor de resursă la bugetul României (în 2017 PIB-ul a fost de 183,6 mld. euro), contribuind teoretic cu 0,086%. Când DNA raportează contribuții bugetare teoretice, deși nu-i cere nimeni, avem o certitudine legată de cei 121 de declaraţi nevinovaţi: după ce au fost terfeliţi public, nimeni nu răspunde şi nu se doreşte să se răspundă.

Cum să duci o bătălie cu Codruța Kovesi-DNA, în condiții de demnitate ZERO!

De asemenea, cei 713 care au fost condamnaţi definitiv în 2017 sunt o realitate care nu arată decât că la DNA se munceşte, la fel ca în orice spital, ca în orice secţie de poliţie sau minister, cu lipsurile şi frustrările de rigoare. Dar până acolo încât să faci din anumite categorii socio-profesionale titlu de glorie şi etichete de luptă anticorupţie, este dincolo de orice măsură.

Să fim bine înțeleși, activitatea catalogată în ultimii ani „anticorupție” este necesară, însă în limitele legii, în litera și spiritul legii, sub supraveghere legală. Câtă vreme nimeni nu asumă răspunderea fie și numai pentru un singur om târât în calvarul DNA și a oricărei instituții sau persoane, Democrația este în pericol pentru că sunt perpetuate, tolerate  și chiar încurajate abuzurile.

Consecvența Președintelui Iohannis în sfidare și slugărnicie!

Cauționarea actualei conduceri a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) alături de susținerea necondiționată oferită de președintele țării oferă imaginea României tragice, țară în care, numai anul trecut, 121 de oameni au fost victime ale incompetenței, sadismului, obsesiei și lipsei de control real asupra procurorilor anticorupție.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.