Că face pe prostul, înțeleg. Dar că este inuman nu pot să accept!

Câine să fii și nu ai cum să nu empatizezi și să te declari solidar cu cei care îngroașă rândurile victimelor noului sistem judiciar stalinist din România. Când accepți sancțiunea unui nevinovat, cu atât mai mult cu cât sancțiunea generează tragedii personale și familiale, ajungi automat complice cu torționarul care nu dă doi bani pe viața celui de lângă el. Pe viaţa lui şi a familiei din care provine.
Când în președintele țării tale nu mai poți vedea un licăr de speranță pentru BINE, NORMAL, DECENȚĂ, UMANITATE … ce poate să mai fie dincolo de tristețe și lipsă de speranță?
Când președintele României nu mai este al României, al românilor, când se comportă și exprimă inuman, inacceptabil, în relația cu cei care au dreptul la prezumția de nevinovăție, trăim un nou moment tragic al istoriei.

LECŢIA INGRID MOCANU: “Dacă lăsăm ţara să perpetueze aceste practici, copiii noştri vor ajunge într-o situaţie foarte gravă!”

Din funcţia de Președinte al României, Klaus Iohannis se comportă similar primarului de Sibiu care, pentru a intra în posesia unor imobile, a făcut orice pentru a scoate oameni din propriile case. A folosit instituții, subalterni, poziția de prim al orașului, pentru ca acum să facă ce ştie mai bine: nimic cu sclipici!

CÂND MAMA AFLĂ DE LA TELEVIZOR CĂ AI FOST ÎN PUŞCĂRIE! Cazul Mariana Rarinca

La Sibiu, Iohannis a demonstrat că este inuman, sfidător, nu doar distant în relaţia cu semenii, cu cei care l-au ales. Primul argument este acela al caselor, al doilea refuzul de a susţine audienţe cu sibienii.

La Bucureşti, uriaşului bagaj de sfidare Iohannis a adăugat vina de a fi părtaş crimelor la adresa umanităţii, căci ce altceva sunt pedepsele şi condamnările la închisoare a românilor nevinovaţi, victime ale unui sistem judiciar bolnav?

DAN RADU RUȘANU: „Citeam ‚Arhipelagul Gulag’ o oră, două, și după ce citeam eram foarte fericit. Acolo la noi nu te bătea nimeni …”

Preşedintele României nu este capabil să dea vreun semn de umanitate, la fel cum produsele inteligenţei artificiale nu pot înţelege suferinţa, lacrimile, viaţa şi moartea. Iată de ce, deşi este în măsură şi în poziţia de a face bine României, Iohannis se comportă aidoma unui robot, programat să repete imbecilităţi până la epuizarea acumulatorilor.

Petrică Manolachi: „Prima dată când am intrat pe arest m-am bucurat că s-a închis ușa după mine. Pentru că mă băteau foarte tare”

Am spus de mulţi ani că nefericirea noastră, a românilor, este dată de faptul că suntem conduşi de un om care nu poate, nu are cum să simtă româneşte … şi poate tocmai de asta îşi duce mâna la piept când aude Imnul României, pentru că îl doare, intră în suferinţă, fiind nevoit să joace prost, execrabil în sceneta în care are rol de președinte.

Când un pumn ratat face mai mult decât o viață distrusă

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

14 răspunsuri la Că face pe prostul, înțeleg. Dar că este inuman nu pot să accept!

 1. gima spune:

  Ceeace nu intelege dl .Tomozei s-ar putea traduce prin : unii „este”,’vorba politaiului, cei mai frumosi,inalti, destepti si ,mai ales,detinatori ai adevarului absolut.
  Tampenia si autosuficienta,de un timp incoace,este duhnitoare.

  • Adrian Neamtu spune:

   Problema de fond o constituie un articol din Constitutie care afirma imperativ ca Presedintele este garantul drepturilor si libertatilor cetatenesti. Ori si „penalii” sunt cetateni si dispun de drepturi egale si depline. Dreptul la un proces corect si echitabil e unui dintre ele. Ca atare presedintele ar trebui sa se bata ca oricarui cetatean sa i se respecte drepturile, in mod egal si corect … El nu poate face distinctii intre cetateni. Cei care sunt vinovati de delicte sa plateasca in conformitate cu faptele comise, dar nu pri artificii judiciare. Cine nu sustine aceste principii minimale nu are nimic de-a face cu liberalismul …

   • C. Panait spune:

    In primul rând, ‘penal’ este adjectiv, nu substantiv. Nici Lavinia Stanciu, nici Kovesi si nici Lazar, sa nu mai vorbim de Johannis, habar nu au de normele/regulile elementare de drept.

 2. Adriana Maris spune:

  O,da…linkurile m-au convins fără niciun dubiu…sărman șef ASF condamnat chipurile nevinovat…altă ”amărâtă”, condamnată pe bună-dreptate, dar achitată în final pentru vicii de procedură… Mi se rupe sufletul de mila lor, ce să spun…Unde-i sediul ăla PSD, atotfăcătorul de dreptate, să mă înscriu?
  Lăsând ironia la o parte, admite măcar atâta că marea tragedie a României este tocmai faptul că îi lipsește un adevărat partid social-democrat, de care are nevoie ca de aer. Și în locul căruia s-a insinuat o mizerie gen PSD, care constat că e mai nociv pentru mentalul colectiv decât fostul (încadrare pur cronologică) PCR.

 3. Morar Traian spune:

  Chiar și oamenii de rând ajung in gura unui jurnalist PSD ?
  Sa va zic ceva : campanie Johannis — da am fost
  Campanie anti Johannis – da am fost și sunt
  Dar toate astea pentru rezultate și nu pentru averile lor . Pentru tot ceea ce nu a realizat sau a lăsat sa fie distrus . PSD – ciuma roșie =Rusia . Dacă încă nu ați realizat mai răscoliți istoria recenta puțin și veți găsi legături de speriat .

 4. Adriana Maris spune:

  Știi ce e tragic? Că astfel de ”jurnaliști” au glas pe net, glas care poate fi distribuit pe facebook, în gloatele flămânde de scandal. Am intrat tocmai pe principiul ”audiatur et altera pars” dar am reușit doar să mă enervez. Un așa-zis jurnalist care, sub masca unui articol de opinie, practic NU SPUNE NIMIC. Am câștigat eu ceva citind această înșiruire de cuvinte? NU. Am aflat ceva? NU.
  Da, e tragic atunci când oameni nevinovați sunt închiși. Dar care sunt acei sărmani nevinovați despre care vorbești? Vreau să-i văd, să cunosc circumstanțele. Fără aceste informații, astfel de tânguiri sunt irelevante și fac doar să inflameze suplimentar.
  Îți spui jurnalist? Fă-ne un bine și rupe diploma aia. Și mă opresc aici, până pot să mă mențin în limitele decenței.

  • Dan Tomozei spune:

   Stimată Adriana Maris,
   în mod evident sunteți nouă pe acest site. Motiv pentru care vă rog să insistați în arhivă pentru a cunoaște tragediile unor oameni precum Radu Rușanu, Mariana Rarinca, Ingrid Mocanu, Petrică Manolachi, listă în care pot să adaug în fugă pe Toni Greblă, Mircia Gutău sau George Bălan. Sunt doar o INFIMĂ parte dintre românii a căror viață, carieră, familie, au fost grav afectate, dacă nu distruse de justiția criminală promovată de DNA, susținută de președintele Iohannis și liderii europeni.
   Da, cine a greșit să plătească, nu însă oameni nevinovați, acuzați cu fals de probe, arestați, apoi eliberați pentru „lipsă de probe” sau „probe contrafăcute”! Căutați resurse și încercați să imaginați măcar o zi din viața celor târâți în noul sistem de distrus destine.
   Pentru ajutor, am adăugat în text câteva linkuri utile.
   La bună vedere.

   • „Maestre”, vad ca vorbesti de casele lui Iohannis, foarte frumos. Despre „cociobele” unui Dragnea, Tariceanu, Voiculescu, Nastase, Ponta, etc…. cand ne vei vorbi? Unii fac pe prostii, cum zici. Altii nu au nevoie sa faca – sunt.

    • Dan Tomozei spune:

     Stimate Virgiliu Popescu,
     spre deosebire de mulți alții care se exprimă, eu scriu și vorbesc numai despre ce am cunoscut direct. Din aceasta nu înțelegeți că dacă îl critic pe Iohannis sunt un partizan al celorlalți. Am locuit la Sibiu în perioada de glorie a fostului primar, prin urmare îi las pe cei din Teleorman și de oriunde să vorbească documentat și echilibrat.

    • Ilie spune:

     Bună domnule Virgil dacă Dragnea e hoț nu înseamnă că nu poate fi și Johannis, Dragnea încă nu e dovedit și dacă e hoț Codruța e incompetentă și trebuie demisă de Johannis,
     Johannis e dovedit că e hoț din 2005 există decizie dată de tribunal şi probabil îi e frică de Codruța și de asta nu o demite ideea că moare DNA fără ea nu ține căci tot el numește altul în loc (sau nu o mai fi alt procuror în toată Țara)
     În ce privește activitatea DNA găsește un motiv pentru care nu lo săltat pe Băsescu a doua zi după ce sau dat înregistrările la TV între Băsescu și Ghiță sau probabil te uiți numai la digi și nu le-ai auzit…

     • Deci, e dovedit din 2005 existand decizie a unui tribunal, ca Iohannis a furat. Ce a furat Iohannis si unde se poate acea decizie? Daca s-a dat decizie trebuie ca s-a dat si o condamnare – la ce a fost condamnat Iohannis? Faptul ca a vandut copii cum de nu-l amintiti – este mai putin grav sau este doar o afirmatie fara vurma de proba? Astept sa vad decizia. In caz ca n-o prezinti inseamna ca te acuzi singur de minciuna, minciuna care desigur are o motivare pe care o stii singur cel mai bine.

  • adrian marcu spune:

   Eu fac parte din gloata flamanda de scandal, lucrurile ce sunt spuse de D-nul Tomozei sunt certe, adica matale si tefelisti sunteti rafinati, iar cei ce nu suntem de acceiasi opinie suntem gloata.
   „Am câștigat eu ceva citind această înșiruire de cuvinte?”
   Pai tanti nu ai cum sa intelegi , daca nu te duce capul asta e, incepi usor cu rebus etc.
   Vrei dumneata sa cunosti realitatiile din justitie, pai nu pe facebook ci in salile de judecata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.