Când un pumn ratat face mai mult decât o viață distrusă

Când destinele unor români sunt distruse, când arestul sau pușcăria devin spații de cazare pentru nevinovați, când … senatorul Goțiu a schimbat renumele de adormitul USR, în victima pumnului ratat. O ruşine de senator (ca mulţi alţii) nebătut la timp de soartă ajunge mai important şi vandabil în presa neruşinată de la Bucureşti. Goțiu și USR (adăugați PNL, Băsescu și toți miloșii de conjunctură) sunt egali cu ZERO în fața unor oameni bătuți nemeritat de soartă precum George Bălan, Mariana Rarinca, Ingrid Mocanu, Dan Radu Rușanu, Petrică Manolachi, Toni Greblă, Mircia Gutău etc.

Pentru o mizerie de incident provocat, USR propune coduri de conduită, pentru destine distruse şi morţi premature, nimic! Asta este nesimţire, domnule Goţiu! Pentru asta vă faceţi vinovaţi, iar plata va fi ştergerea din istorie.

LECŢIA INGRID MOCANU: „Dacă lăsăm ţara să perpetueze aceste practici, copiii noştri vor ajunge într-o situaţie foarte gravă!”

Meritaţi nu un pumn, ci un contact frontal și zdrobitor cu realitatea care spune că circul nu ține nici de foame. Nu asta este soluția pentru haosul la care contribuiți zi de zi, din opoziţie sau guvernări vremelnice.

Petrică Manolachi: „Prima dată când am intrat pe arest m-am bucurat că s-a închis ușa după mine. Pentru că mă băteau foarte tare”

Când un bărbat se plânge ca un copil pentru că a luat un pumn, avem în față dovada lipsei de bărbăție. Corectitudinea politică importată în România transformă bărbații în cocote masculine preocupate de sinele expandat prin goliciunea de valoare a conținutului.

DAN RADU RUȘANU: „Citeam ‚Arhipelagul Gulag’ o oră, două, și după ce citeam eram foarte fericit. Acolo la noi nu te bătea nimeni …”

Nimeni nu vorbeşte despre Nadia Ciurlin, singura cu adevărat afectată de incidentul produs de Goţiu şi Palada. Nadia nu avea pentru ce să înregistreze în codul său genetic spaima unui eveniment care nu este nici despre Goţiu, nici despre Palada, nici despre USR, PSD, PNL, Băsescu și alți contributori la distrugerea normalității.

CÂND MAMA AFLĂ DE LA TELEVIZOR CĂ AI FOST ÎN PUŞCĂRIE! Cazul Mariana Rarinca

Evenimentul este despre România așa cum este ea în realitatea prost fardată în discursuri și intervenții pompieristice fără rezultate concrete şi de lungă durată. Evenimentul este despre ceea ce am fost şi am ajuns într-un mediu cu multe legi proaste, multe legi aplicate prost. Şi peste asta se lăfăie împărăteşte criminala selecţie a valorilor. Cum altfel ar fi ajuns un Goţiu sau Palada să „dezbată” despre nimic? Ah, câtă silă generați!

TRAGIC! Cazul primarului Mircia Gutău devoalează aberaţiile sistemului democratic românesc. Viaţa unui om este anulată de incompetenţă şi complicitate!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Când un pumn ratat face mai mult decât o viață distrusă

  1. Alexandru spune:

    Și din cei enumerați de dv sunt doar o mică parte…. Mai suntem unii mai puțin expuși mediatic care am trecut prin aceleași drame și aceleași nedreptăți dar care nu avem puterea să ne spunem oful ori poate suntem pe nedrept ignorați. Și nu doar parchetul lui Kovesi săvârșește abuzuri…. Și slugile lui Lazăr fac la fel. Dar ne mulțumim că măcar o parte reușește să spună adevărul și nedreptățile prin care au trecut…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.