Vrei o ţară ca afară? Fuga în … Olanda

Mesajul din titlu, în mod evident dominat de revoltă, este generat de sfidarea, de superioritatea grunjoasă a domnului Mark Rutte, premierul țării care refuză României UN DREPT LEGAL, nicidecum o favoare subiectivă: ADERARE LA SPAŢIUL SCHENGEN! România este membră a Uniunii Europene și NATO, însă niciodată nu a fost tratată la nivelul statutului de partener, adică de egală între egali. Lecţia de sfidare pe care premierul Rutte a dat-o la Bucureşti trebuie asimilată rapid. La sfidare, trebuie răspuns cu sfidare! La bătaia de joc, trebuie răspuns cu bătaie de joc!

Şi mai trebuie învăţat ceva, la fel de urgent! Toţi cei care alimentează din interiorul României ipocrizia partenerilor europeni trebuie prezentaţi exact aşa cum sunt: TRĂDĂTORI DE ŢARĂ!

În condiţiile în care România îndeplineşte din anul 2011 absolut toate criteriile de aderare la spaţiul Schengen, Olanda, Germania, Franța și Austria, fac permanent dovada dublei măsuri în interiorul unitarului bloc european. Situaţia nu este nouă. La fel ţintele şi condiţiile impuse României şi Bulgariei sunt în permanentă mişcare.

Ce a făcut Mark Rutte, miercuri, la Guvernul României, este o confirmare a faptului că România nu este tratată cu respect! Și-a prezentat superioritatea, zonele economice de interes pe care le dorește protejate și cu asta: PA! Măcar nu a abordat problema corupției și bine a făcut (a făcut-o în schimb la Cotroceni, ținând isononul președintelui Iohannis, cel care luptă dușmănește cu guvernul propriei țări).

Ar fi fost culmea ca tocmai premierul Olandei să dea lecții despre corupție și anticorupție la Guvern, după ce ING Bank (cea mai mare bancă a Olandei, conectată la interesele externe ale guvernului de la Amsterdam) a fost acuzată de spălare de bani? După ce procuratura olandeză a ajuns la o înțelegere în valoare de 775 milioane euro pentru spălarea imaginii, înțelegere agreată de procuratura de la Amstardam? ING Bank plătește 775 milioane euro și cu asta … nu s-a întâmplat nimic!

Germania! Un alt bun exemplu de lecție europeană în domeniul anticorupției.

A fost arestat, umilit public, aruncat în închisoare cineva, după ce Ministerul german al Transporturilor a ameninţat că va amenda producătorul auto Daimler cu 3,75 miliarde euro în urma scandalului emisiilor motoarelor diesel? După ce Procuratura germană a impus companiei Volkswagen o amendă de 1,2 miliarde euro în scandalul emisiilor? Absolut, NU! Pentru că, Volkswagen a acceptat amenda, şi-a recunoscut responsabilitatea şi … a cerut reabilitarea!

Și mai simplu!

În Europa civilizată, atunci când ești prins că ai furat, buna reputație poate fi cumpărată cu bani! În România necivilizată, când ești suspectat în lipsă de probe, când ți se inventează probe și martori, ești un corupt nenorocit! Pe cale de consecință ești un pericol pentru stabilitatea UE, un pericol pentru spațiul Schengen!

Atitudinea inacceptabilă a premierului Rutte este confirmată și accentuată de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a declarat miercuri, 12 septembrie, că „în contextul geopolitic actual, a venit vremea Europei: a sosit momentul suveranității europene. E timpul ca Europa să își ia destinul în propriile mâini. Această convingere că ‚unitatea înseamnă putere’ este chiar chintesența apartenenței la Uniunea Europeană. Prin partajarea suveranității, atunci și acolo unde este necesar, fiecare dintre statele noastre națiune devine mai puternic”.

Este ușor de înțeles mesajul dat de Juncker, având aici o confirmare a Uniunii Europene cu mai multe viteze, proiect în care țările est-europene sunt tratate cu superioritate și nepermisă sfidare, atitudini întreținute și din interiorul României.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Europa, România. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Vrei o ţară ca afară? Fuga în … Olanda

 1. ion spune:

  Atat Daimler cat si ING sunt entitati private ce nu au treaba catusi de putin cu statul, guvernul, coruptia sau securitatea granitelor.

  Singurul motiv pentru care nu intram in Schengen este ca la noi la granita inca se ia spaga. (mai ales in zona R. Moldova) si dupa cum stim nu sunt implicati doar cei de la frontiera ci si toti sefii lor pana in Bucuresti.

  De asemenea in Romania ANAF nu imi aduc aminte sa fi recuperat vreun prejudiciu atat de insemnat cat recupereaza astia de la ING si Daimler, cu alte cuvinte cinste lor pentru ca isi fac treaba.

  • Dan Tomozei spune:

   Suntem de acord dacă admiteţi şi următoarea nuanţă: companiile menţionate sunt principali sponsori politici în ţările de origine. Altfel spus, finanțează inclusiv interesele externe (economice sau de imagine) ale țărilor de origine.

   • Ciobotaru Dinu spune:

    Ion se preface că nu pricepe tratamentul înjositor ce se aplică de către unii vestici, românilor. Poate Ion va pricepe, dacă vrea, că multinaționalele ne jefuiesc mult mai mult decât au jefuit fostele imperii dealungul vremurilor, fiind mai numeroase și mai avide după profit indiferent dacă acest profit este murdar sau curat și că, corupția în România au aduso acești ”investitori strategici” care au pus mâna prin coruperea unor indivizi din posturile de decizie din România, pe bogățiile naturale și alte activele bunuri proprietate publică, contrar prevederilor constituției României care menționează expres faptul că bunuirile proprietate publică sunt inalienabile, adică nu se pot înstrăina.

    • ion spune:

     Ion nu se preface, ion stie ca business is business, si profitul despre care vorbesti este motivul existentei acelor companii.

     acei corupti despre care vorbesti, acei tradatori care isi adancesc buzunarele din cea ce fura sunt aceiasi de 28 de ani fie ca se cheama PSD, PDL, PDSR si sunt toti romani.

     acele multinationale in schimb dau si inapoi ceva, ofera oportunitati unora ca mine si ca tine care nu avem nici pile, nici mosteniri, suntem singuri pe lume si reusim sa scoatem capul la suprafata si sa avem un trai decent. Este asta cea mai buna solutie? Normal ca nu, e un compromis pe care il facem datorita acelor PSD/PDL/PDSR care distrug sansele de a construi ceva de la zero. E mai greu sa pornesti ceva cand incepi de la minus cat trebuie sa cotizezi la ei sa misti ceva.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.