China, secțiile de votare pentru Referendumul naţional – revizuirea Constituţiei

Autoritățile române din Republica Populară Chineză au organizat trei secții de votare pentru Referendumul naţional privind revizuirea Constituţiei – Referendumul pentru Familie. Astfel, în zilele de 6 și 7 octombrie a.c., între orele 7.00 și 21.00, românii rezidenți sau aflați în tranzit în R.P. Cineză vor putea să își exprime opțiunea la Beijing, Shanghai și Hong Kong (vezi imaginea de mai jos).

Lista completă a celor 378 de secții de votare din străinătate pentru Referendumul naţional privind revizuirea Constituţiei poate fi consultată AICI iar harta interactivă a secțiilor la nivel global AICI

Cetățenii care participă la referendum se pot exprima prin „DA” sau „NU” la următoarea întrebare înscrisă în buletinul de vot (vezi imaginea alăturată): „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?” – potrivit modificării legislative, se clarifică definiția căsătoriei între un bărbat și o femeie, la articolul 48, al. 1 din Constituție, după cum urmează: Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.