La fapte, tovarăşi! De vorbe este sătul românul

Balet cu baioneta de lemn prinsă la brăcinar! Ce altceva au fost discursurile de duminică ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, și liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu? Cum altfel, dacă nu ești dereglat, să continui să ceri „pace socială și politică”? În mod evident, alianța de guvernare de la București suferă la nivel de logică și acțiune!

Ca notă de seriozitate, singura evidență este că PSD-ALDE a intrat în campanie electorală pentru 2019, după ce  Iohannis a anunțat în luna iunie că a luat „o decizie importantă” fiind „ferm hotărât să candidez(e) pentru un nou mandat de preşedinte al României”. În rest, discursurile celor doi lideri PSD-ALDE nu fac decât să ne arate că poporul român trăieşte în secvenţe paralele față de Guvernare: secvenţa în care se cunosc problemele şi secvenţa în care rezolvările vin când este mult prea târziu.

Iată de ce, măcar din această perspectivă, reuniunea de duminică este cel mult o frecţie pe spinarea PSD, cocoșată de bătăliile pierdute cu propaganda UE, cu statul paralel, cu #rezistenții și cu toți cei care consideră că România trebuie să fie mai mult a străinilor decât a românilor.

Când vezi în Iohannis problema rezolvărilor tale ești paralel cu realitatea obiectivă, domnule Dragnea, domnule Popescu-Tăriceanu!

Da! Iohannis este un anti-român care a reușit să adune cele mai multe voturi din partea românilor.
Da! Justiția este realmente o nenorocire pentru mii de români și familiile lor.
Da! Multinaționalele, UE și partenerii occidentali, au ajuns să confunde România ca pe un spațiu de joacă personală.

DAR! Parlamentul vă aparține, cum vă aparține majoritatea parlamentară!
DAR! Guvernarea vă aparține, cum vă aparține puterea de legiferare!

În aceste condiții, de poziționare corectă în realitatea românească, de doi ani nu faceți decât să vă scuzați și să arătați românilor că nu faceți decât să trenați rezolvarea problemelor, fie că vorbim de Justiție, fie că vorbim de infrastructură (pentru a da doar două exemple).

Ce pare că nu înțelege alianța PSD-ALDE este că românii s-au săturat de vorbe, de autocompătimire! Că românii au nevoie de fapte concrete şi de durată, pentru că numai asta mai poate da încredere şi credibilitate în esenţa statului român!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.