Toţi oamenii de serviciu ai preşedintelui!

Slab mobilatul uman preşedinte Klaus Iohannis arată, pentru a câta oară?, că în funcţia pe care o ocupă este o simplă marionetă. Mimica, gesturile, mesajele sale scârţâie cu atât mai strident cu cât sforarii fac eforturi să ungă mecanismul grav dezechilibrat al celui ales să fie primul ales peste România.

Sforarii sunt un fel de oameni de serviciu ai președintelui Iohannis, acest inuman, dezechilibrat și infatuat personaj al tristei perioade pe care o parcurge România. În scârţâiala de joi, preşedintele nu a fost capabil să explice de ce intervine fără drept într-o anchetă penală? Sau pentru ce Kovesi este o miză atât de importantă încât renunţă la orice rigoare şi demnitate?

Ce nu poate înțelege Iohannis este realitatea! Realitatea în care prin impostura care îl caracterizează a transformat funcția de președinte al României în similarul personalului de serviciu, poziție din care nu este capabil decât să facă permanent o mizerie de nedescris!

Slujirea Kovesi | Plagiat în formă continuată!

La capătul unei sfori se află Lazăr de la Ministerul Public, cel care nu îndrăzneşte să o supere pe soţia preşedintelui Iohannis, într-un caz de corupţie şi grup organizat, cu o fraudă deja demonstrată de jumătate de milion de euro!
La capătul altei sfori se află Kovesi cunoscută ca fiind de la DNA, cea care a tocat adversarii politici ai președintelui Iohannis, așa încât el să poată face diferența între „Justiţia bună” și „Justiţia rea”!
La capătul altei sfori se află „Iuropa” de la Bonn, Bruxelles (Comisia Europeană) și Veneția, cea care jefuiește și controlează economic România, „Iuropa” pentru care președintele Iohannis cere mai multe drepturi și onoruri decât pentru propria țară!
La capătul altei sfori se află … etc.

Inuman – câtă vreme pentru Maria Cociorvan, luată pe sus la 70 de ani și adusă cu mascații la DNA, Iohannis nu a găsit că „justiția” este abuzivă!

Dezechilibrat – câtă vreme pentru același gest, pentru aceeași situație, aplică măsuri diferite, doppelte Maßnahme adică dubla măsură!

Infatuat – câtă vreme țopăie cu nejustificată superioritate peste realitatea românească, aplicând o prioritate, selecție și abordare permanent subiectivă a problemelor, una care să-i convină, nicidecum decentă și echilibrată!

Când președintele unei țări intervine în derularea unei anchete penale, încalcă grav Constituția și trebuie SUSPENDAT!

Când o Ambasadă sau un ambasador – în cazul de față SUA – intervine în derularea unei anchete penale încalcă grav Convenția Relațiilor Diplomatice de la Viena (1961), trebuie chemată la ordine, iar ambasadorul EXPULZAT!

România, în vremea sfidării ….

Dar, cine să facă ordine în România câtă vreme tocmai președintele este preocupat să distorsioneze realitatea, să incite la ură? Cine să facă ordine, câtă vreme Parlamentul este grav dominat de impotență politică? Vai de România și români …

Este obligatoriu să reținem reacția Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din cadrul PICCJ, la atacurile lansate de președintele Iohannis, Ambasada SUA, liderii PNL, USR şi descreieraţii aflaţi sub marca #rezist, în care care se arată că:

(…) procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie procedează întotdeauna la aplicarea întocmai a legii, indiferent de calitatea persoanei vizate, de dosarele penale instrumentate, asigurând respectarea drepturilor procesuale ale acestora, inclusiv a prezumţiei de nevinovăţie, crearea acestei structuri de parchet fiind tocmai o garanţie a independenţei magistraţilor şi, nicidecum un instrument de represiune asupra acestora, astfel cum, în mod tendenţios şi nefondat, se afirmă de anumite în voci în spaţiul public. (vezi declaraţia preşedintelui Iohannisn.m.)

Atragem atenţia asupra faptului ca orice încercare de intimidare a procurorilor în activitatea pe care aceştia o desfăşoară reprezintă presiuni şi ingerinţe nepermise în activitatea procesual penală, sens în care facem apel la toţi reprezentanţii partidelor politice şi a formatorilor de opinie la adoptarea unei atitudini decente şi rezervate, libertatea de exprimare trebuind a fi menţinută în limitele rezonabile ale unui discurs public moderat şi echilibrat”. Vezi integral pe luju.ro

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.