Slujirea Kovesi | Plagiat în formă continuată!

Zeiţa Kovesi intră în contact terestru cu lumea reală. După foarte mulţi ani în care a levitat nestingherită distrugând destine nevinovate. La primul contact cu realitatea,  trezită brusc din visare, Slujirea Kovesi a făcut ce ştie mai bine: A PLAGIAT … din nou!  Pentru că tot ce susţine acum, îmbrăcată în mândra calitate de PENALĂ (atât de dragă ei, președintelui Iohannis și #rezistenților liberalo-useriști), este o preluare a declaraţiilor făcute de absolut toţi cei pe care DOAMNA CU CĂTUŞELE i-a aruncat în malaxorul public.

Ce susţine Kovesi în noul plagiat public, acum cu frumoasa „calitate de suspect, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă”? Ceea ce știm deja de la toți cei trecuți prin anchetele penale. Că este parte a unui „abuz”, că nu ştiu ce „site-uri foarte apropiate anchetei (…) scriau că urmează să fiu învinuită, jurnaliştii ştiau de dinainte de acest demers„, că „dupa zece ani facem această anchetă„, că „dacă nu este începută urmărirea penală, acuzaţiile nu pot fi făcute publice„, dar mai ales că „după zece ani o faptă, nu văd care era urgenţa ca eu să fiu chemată„!  Pentru că, în mod firesc, „începerea urmăririi penale este o șicană„! HA!

Curios! De ce ar fi mai credibilă Kovesi de acum, decât oricare dintre sutele de acuzați ai DNA-Kovesi care au fost terfeliți, distruși profesional și apoi, ÎN INSTANȚĂ, declarați nevinovați!

Situația este simplă. Potrivit sistemului pe care l-a construit, zeița și slujirea Kovesi își demonstrează nevinovăția, altfel … LA PUȘCĂRIE!!! Pentru că, protectorul său, Klaus Iohannis a fost mereu succint: „Cea mai bună soluţie ar fi să demisioneze” pentru că este „inacceptabil ca o ţară europeană să aibă un procuror-n.m. pus sub acuzare de procurori pentru fapte penale„**! Ar fi culmea, tocmai Kovesi să nu aibă încredere în Justiție!

Mai jos, declarația integrală a Laurei Codruța Kovesi:

Unde se ascunde bărbatul Iohannis când o revocă pe slujirea din „sosul justiţiei”, Kovesi?

“În această seară s-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit citaţia din partea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în calitate de suspect, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Citaţia vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidenţă. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri, ca să pot să merg la Bruxelles şi să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte şi am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni.

Onoarea regăsită a doamnei cu cătușele? 65.000 €

La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citaţie. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcţie, chiar şi prin abuzuri, pentru că totuşi am şanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc.

În citaţie, nu sunt descrise faptele, urmează să îmi fie aduse la cunoştinţă când mă voi prezenta la audiere. Dar, sunt anumite site-uri foarte apropiate anchetei. Se şi scria că urmează să fiu învinuită, jurnaliştii ştiau de dinainte de acest demers. Bănuiesc că este vorba despre dosarul în care aă fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în ţară, desigur, o mare minciună. Nu am avut atribuţii în vederea efectuării extrădării.

Kovesi, punctul de rating şi libera exprimare

Dacă stăm să ne gândim bine, această investigaţie este despre faptul că un condamnat definitiv a fost extradat şi adus în România să îşi execute pedeapsa, şi după zece ani facem această anchetă.

Deşi e o ancheta deschisă din 2017, nu ştiu dacă ea a fost închisă. Exact cu o săptămână înainte de audierea mea în Parlamentul European, pentru ocuparea acestei funcţii, eu primesc citaţie să fiu audiată exact în ziua în care trebuia să fiu prezentă la Bruxelles.

Am aproape 24 de ani de activitate, nu am fost niciodată cercetată disciplinar şi nici penal, nu am avut niciodată probleme.

DNA, mașina de distrus destine: 121 de oameni în 2017!

Conform regulamentului elaborat de CSM, în astfel de situaţii, dacă nu este începută urmărirea penală, acuzaţiile nu pot fi făcute publice.

Este foarte dificil să spun ce vor gândi alţii. Eu ştiu că sunt nevinovată, ştiu că este o etapă intermediară începerea urmăririi penale. Va fi o problemă de credibilitate şi a mea, dar şi a instituţiei care a făcut acest demers. Să investighezi după zece ani o faptă, nu văd care era urgenţa ca eu să fiu chemată înainte să mă prezint la această procedură. Acest lucru poate să îmi afecteze în mod serios candidatura.

Am prima şansa în această procedura. Sigur că începerea urmăririi penale s-a făcut pentru a mă bloca în această procedură şi nicidecum pentru a afla adevărul. Acest dosar a fost deschis şi în 2017, s-au facut şi audieri în cursul anului trecut şi atunci sigur că mă întreb, că în momentul în care eu fac o cerere şi spun că voi pleca din ţară, după câteva ore mă trezesc cu Poliţia şi trebuie să mă prezint exact în ziua plecării.

Cum să duci o bătălie cu Codruța Kovesi-DNA, în condiții de demnitate ZERO!

Eu voi merge la Bruxelles, audierea este în 26, astăzi mi s-a confirmat şi oficial acest lucru. Voi merge, voi explica că sunt nevinovată, voi explica faptul că începerea urmării penale este o şicană.

Îmi voi continua drumul în această procedură. Nu voi înceta. Aşa cum am spus şi când mi-am încheiat mandatul la DNA, corupţia poate fi învinsă. În cele şase luni am facut o plângere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, cu care am trecut de filtru. Guvernul trebuie să vină şi să-mi propună o înţelegere amiabilă, altfel va fi judecat pe fond. Iar al doilea lucru pe care l-am făcut a fost să mă înscriu în acest concurs”.

** “The best way to deal with it is to resign,” he says. “If he’s not guilty as he claims, then there is no problem . . . but it’s unacceptable for a European country to have its prime minister accused by prosecutors of illegal acts.” – Declarația președintelui Iohannis în Financial Times, 30 iunie 2015

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.