SEPARATISTUL DE LÂNGĂ NOI!

Că nu stăpânește bine sensul limbii române, este un fapt! La fel cum un fapt inacceptabil este că își permite să producă falii în societatea românească și poporul român! Politrucul emanat din superficialitate, inumanul Klaus Iohannis, ajuns dintr-un accident al istorie președinte, a ajuns să declare moldovenii un alt popor, străini de români și România. Unde am mai auzit asta? La rusofonii de pripas din Republica Moldova și separatiștii transnistreni? Adică, la antiromânii de dincolo de Prut? Cum nu îl trăznește din senin și nu îl împrăștie în cele patru zări, iar odată cu el pe toți liberalii care îl susțin în aberaţiile pe care nu conteneşte să le emane!

Întrebat “când va fi posibil să facem acest referendum, să ne unim cu Moldova?”, președintele Iohannis a răspuns sec: “Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla.” Esenţa acestui răspuns este dată de “ambele popoare”, adică poporul român şi … poporul moldovean!

Când preşedintele nu cunoaşte elementara istorie a românilor, cum să cunoască un adevăr dureros: pe ambele maluri ale Prutului trăiesc români separați de istorie. O istorie construită abuziv cu o decisivă contribuție germană. Este posibil ca Iohannis să fie cel mult un sas parvenit, care nu are cum să se considere parte din poporul german!

Acest bolnav de sine, tratează românii în notă de oportunitate şi confort! Fie că sunt sunt din interiorul ţării, din Republica Moldova, din Europa sau de aiurea. Mai mult, îi trădează cu seninătatea unui criminal aflat deasupra judecăţii poporului!

Să reţinem totuşi câteva aspecte.

Pentru a poza electoral, Iohannis a efectuat prima vizită în calitate de preşedinte la Chişinău (28 noiembrie 2014). Apoi a uitat de Republica Moldova, sporadic făcând referire la acesta în discursurile ocazionate de reuniunile diplomatice, rece, distant, dezinteresat. În iulie 2015, Iohannis refuză să primească 1.000 de tineri basarabeni care au mărşăluit de la Chişinău la Bucureşti pentru a cere Unirea cu teritoriilor româneşti! Tinerii au fost nevoiți să se așeze pe podeaua Palatului Cotroceni, fiind primiți de consilieri într-o sală fără scaune. În 2018, când Parlamentul a celebrat 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Iohannis a fost singurul care a absentat, explicând că … discursul “populist-electoralist” nu ajută Republica Moldova!

De unde atitudinea asta, de neam prost faţă de românii de dincolo de Prut? Pe Iohannis nu îl poți suspecta de corectitudine politică, atâta timp cât calcă în picioare până și minimele reguli de coabitare și dialog.

Și atunci? Din faptul că și Germania are un interes major în a menține neliniștea în Basarabia? Din faptul că unul dintre finanțatorii săi, Michael Schmidt, este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi, controversat miliardar prorus?

Nu vom afla, pentru că Iohannis își aranjează ieșirile publice, interviurile, conferințele de presă, iar când este încolțit de o întrebare, refuză să răspundă, călcând în picioare democrația de care face atâta caz, dar pe care o dinamitează cu fiecare ieșire publică!

Cert este că România are un președinte total dezinteresat de soarta românilor din afara granițelor, fie că sunt plecați de acasă, fie că sunt izolați istoric de România! Români care, nu puţini, încă îl consideră principală opţiune electorală!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Republica Moldova, România. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la SEPARATISTUL DE LÂNGĂ NOI!

 1. xaeus spune:

  Decisivă contribuție germană a existat de fiecare data cand am pierdut teritorii.

  Ia să vedem un pic cu teritoriile: Bucovina – invenţie a serviciilor secrete germane din 1775. Vă aduceţi aminte de războiul ruso-turco-german ? E, pe timpurile alea, zona respectivă era un district militar al Moldovei de Nord. Au venit serviciile germane cu ideea de a numi zona aia Ducatul Bucovina.

  Basarabia – invenţie ţaristă din 1807. Apărută în urma tratativelor cu Napoleon I.

  Banat şi popor bănăţean ? Altă invenţie. Zona originală era de 10 ori mai mare decît ce se numeşte azi Banat. Altă tactică de a asigura segmentarea.

  Ucraina – cea mai mare invenţie din zonă şi la propriu şi la figurat. Ucraina a fost creată luînd estul de la rusi şi vestul de la vecini: de la români, polonezi, lituanieni. Acest fapt e confirmat recent şi de Putin (care a spus clar că e invenţie a serviciilor austro-ungaro-germane). Doar că ai noşstri s-au facut că nu aud. S-a dus la d-aia mai mari şi a repetat-o.
  Cuvîntul provine din slavonă (ucra) însemnînd la margine. Acolo trăiesc români în peste 200 000 Km^2. Nu uitaţi că ţara Moldovei se întindea pînă la Nipru.
  Cum au dispărut teritoriile ei ? Păi uite aşa: La 12 Septembrie 1740 s-au dus 44 000 Km^2 (teritoriu românesc de la sud de Kiev, pînă la Nipru); s-a mutat hotarul pe Bug. Apoi în 29 Decenbrie 1791 (pe timpul revoluţiei franceze, revoluţie sponsorizată cu aur luat de la noi) – 69 000 Km^2, s-a mutat hotarul pe Nistru. În final la 16/28 mai 1812 (aşa zisa Basarabie, adică rămăşiţele de vest) s-a mutat hotarul pe Prut. Rămăşiţele de estici ‘ucraineni’, au fost azi transformate într-un nou popor inventat ‘nistrean’, iar a celor dintre Prut şi Nistru, într-o alta invenţie ‘poporul moldovenesc’, proces încă aflat în plină desfăşurare.
  Sînt multe alte teriotorii care nu le mai avem, pierdute. Inclusiv Maramureşul istoric a rămas doar jumatate din ce era pe vremuri. Schema generală este clară, nu mai are rost să înşirăm toate bucaţelele. Ar trebui de asemenea să vă fie clar e că teritoriile vestice (Partiumul) cu Banatul, Crişana, Maramureşul istoric, Transilvania (1699), o perioadă Oltenia (1718-1739) şi Nordul Moldovei (1775) numit apoi ‘Bucovina’ (1786) au cazut sub ocupaţie germană, cum au căzut cele estice sub ocupaţie rusă.

  Articol complet aici: https://xaeus.wordpress.com/2017/02/28/istoric/

 2. Grusuzache Romica spune:

  Sari-i-ar creierii pe toti peretii!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.