Cultura română celebrată din nou la Beijing

Cultura și tradițiile românești au fost celebrate joi, la Beijing, în cadrul celei de-a 11-a ediții a Zilei Culturii Române organizată de elevii Școlii Naționale „1 Octombrie” (BNDS). În cadrul unui eveniment care asigură o frumoasă perenitate relațiilor dintre China și România, elevii claselor a șaptea de gimnaziu și Departamentul Internațional al BNDS au pregătit un spectacol cu o tematică specifică vârstei: dans, modă și o poveste împletită pe legenda lui Dracula.

Efortul elevilor și profesorilor din cadrul BNDS a fost apreciat de Corina Constantinescu, soția ambasadorului României în China, care a transmis mulțumiri și încurajări pentru a continua eforturile care să conducă la o mai bună cunoaștere, apropiere și cooperare.

De asemenea, la celebrarea culturii române au fost prezenți și o parte din angajații redacției de limba română din cadrul Radio China Internaţional – membru China Media Group (CMG).

Marcată în mod firesc la data de 15 Ianuarie, Ziua Culturii Române la BNDS a fost decalată în acest an ca urmare a epidemiei de gripă care a marcat majoritatea țărilor lumii.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.