Șantaj la Iohannis sau complicitate?

După dezvăluirile din ultimele zile, președintele Klaus Iohannis are o singură opțiune: DEMITEREA DE URGENȚĂ A PROCURORULUI GENERAL AL ROMÂNIEI, Augustin Lazăr! Dacă președintele nu va acționa de îndată în această direcție, rămân două explicații: fie este complice prin indiferență și lipsă de umanitate în fața acțiunilor de tortură, fie este șantajat de Augustin Lazăr! Oricare ar fi adevărul, Iohannis se află în cea mai mare criză de imagine de la preluarea mandatului de președinte, chiar mai mare decât nebuloasa tragedie “Colectiv”.

În fața probelor incontestabile care îl plasează în rândul torționarilor complici sistemului comunist din România anilor ‘80, procurorul A. Lazăr se comportă similar tuturor celor care au distrus destine: îl lasă memoria, respinge evidențele! Altfel spus, este incapabil să asume faptele, prin urmare este IRESPONSABIL! Însă acest om a fost promovat și încă este procurorul general al României! Acest om a vorbit la Strasbourg, în numele României, despre drepturile omului! Tocmai el, cel care a fost complice la acțiuni de tortură și a dispus continuarea regimului de tortură pentru deținuții politici din anii ‘80!

Apocalipsa noastră: „Lazăre, vino afară!”, Lazăr: „Nu vin, mai stau!”

Trăim în plin absurd! În fața torționarilor, Iohannis face reverențe și programează referendumuri pe Justiție. Îngrozitoare alegeri face poporul român!

Cu un președinte care “nu știe” și “nu-l interesează” adevărul și realitatea, cu un procuror general dovedit torționar, cu o clasă politică aflată în opoziție obsedată să protejeze torționarii si o putere politică impotentă decizional, România nu mai are nevoie de dușmani sau de atacuri străine!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.