Dăncilă, bufonul tristeții naționale!

După ce a lipsit din țară, exact nouă ani cât să nu știe nimic-nimic despre statul paralel, nenorocirile din Justiție și politică, doamna profesoară Viorica Dăncilă excelează anunțând, aproape zilnic, o nouă epifanie. Între două exemple despre cum se face praf un guvern și un partid parlamentar majoritar, premierul Dăncilă va atinge suprema revelație abia în clipa în care poporul pesedist cu care se înconjoară o va priponi în praștia prezidențialelor din care va ateriza în anonimat. După ce a marcat istoria, fiind primul lider de guvern care a jucat tenis de masă în capot, Viorica Dăncilă dă semne că vrea se desprindă definitiv de realitate, nu doar de logica politică și electorală. 

Eliminarea „drăgniștilor” pare să fie singura preocupare după evenimentele din 26-27 mai. Dăncilă se înconjoară cu loiali care nu vor face decât să îi exacerbeze convingerile de mare lider politic, până în clipa în care prima femeie premier, prima femeie președintă PSD, va fi tot prima femeie sacrificată pentru binele partidului intrat în descompunere.

Noua Dăncilă este o tristă figură a jocurilor politice din România, o figură ca o mască dată la reparat, de pe care a fost scuturat praful, apoi a fost lovită cu o bidinea muiată în silă într-o cutie cu vopsea expirată.

Masca nu are viață proprie, având fixată mimica impusă de făuritorii pentru care orice ar face purtătoarea Dăncilă nu va fi suficient. Aici este limita doamnei Dăncilă care a lipsit nouă ani din România. O limită similară ecluzei de la Porțile de Fier, care pentru liderul PSD are doar direcția coborâre.

Doamna Viorica Dăncilă a fost încorsetată în masca destinată aluviunilor politicii, niciodată capabilă să lupte contra-curentului, niciodată preocupată să nu lase pe nimeni în urmă … fie că vorbim de Dragnea, fie că vorbim de Sorina – fetița despre care se tace nerușinat în clasa politică de la București ajunsă mai rău și prin comparație cu vremurile în care otomanii decapitau domnitori români. Și atunci, și acum, frica domină realitatea, diferența o dă doar denumirea vremurilor … DEMOCRAȚIE!

Ce nu înțelege nici măcar Dăncilă este că românul chiar și în politică este poet, caută rima și giumbușlucul, fiind capabil să treacă peste orice, numai să vadă că există un dram de firesc, de uman, de speranță. Aici, Dăncilă a îngropat nu doar PSD, ci și spranța multora care încă mai fac legătura între generații. PSD sub Dăncilă se înregimentează în zona în care se găsesc de la început Iohannis, PNL, USR-PLUS, și la care aderă cu scârboasă bucurie întreaga clasă politică.

Ce tristă mască ați îmbrăcat, doamnă premier Viorica Dăncilă!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2019, Analize - Comentarii, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Dăncilă, bufonul tristeții naționale!

  1. Grusuzache Romica spune:

    Excelenta analiza! Din pacate, P.S.D. este intr-o hemoragie multipla, masiva. Si zace, zace ca boul pe coada. Nu mai este un organism viu, nu mai are initiative, abia se apara de atacurile altora.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.