Între aroganță și bun simț, o prefer pe Dăncilă!

Deși speriat de popor, Iohannis ne garanta acum două zile că: „fără mine statul de drept s-ar fi rupt”. Cu ce garantezi, Klaus Iohannis? Cu sutele de mii de euro datorie la bugetul statului? Cu casele cumpărate din furt? Cu protecția dată de imunitatea funcției de președinte? Cu ce, om neom incapabil să înțelegi poporul peste care ai ajuns, dintr-un accident al istoriei, președinte?

Urmăresc secvențe din cele două ore, cu pauză, ale „dezbaterii așezate” organizate de idolul liberalilor. Nu este nimic mai sfidător electoral decât să aștepți zece minute să apară unul care propune România normală. Era așteptat de un jalnic aliniament de ziariști, fie loiali, fie timorați, și de o sală umplută cu studenți și politruci.

Iată imaginea fricii de realitate, iată România normală propusă de schizoidul Iohannis care ne propune o Românie în care adversarii trebuie decimați, ostracizați! O Românie controlată social, economic și juridic prin servicii și procurori criminali! O Românie similară cu o nouă dictatură, de această dată de sorginte externă!

Cine face asta? Un individ în mod evident penal, dator vândut bugetului statului, al cărei soții merge noaptea ca hoții să dea declarații la DNA! Un individ care se teme să dea față cu realitatea și românii, din care își selectează slugile și aplaudacii!

De partea cealaltă, Viorica Dăncilă. O doamnă care mai mult aduce a tanti de la bloc, excesiv de binevoitoare, gata să ceară scuze oricând, chiar și pentru ce nu a greșit, ba chiar și pentru tâmpeniile vecinilor sau rudelor prin alianță.

Mai bine de două ore, Dăncilă a stat demnă în fața unei cohorte de ziariști, blogeri și cine a mai dorit să fie la Parlament, demonstrând o bărbăție și onoare exemplară. Dăncilă nu se teme de realitate, chiar dacă se încăpățânează să caute în orice doar partea pozitivă.

Că nu pare să înțeleagă că PSD se află în plin asediu generat de mitocănia și mârlănia unui sas convertit la fals-liberalism, asediu generat de trădări interne și complicități externe, poate să-i fie o vină fatală în fața unui electorat dominat de frustrări și nerealizări personale.

Un electorat în mod evident mediocru, motiv pentru care își permite să aibă un comportament de plăcuță suedeză.

Dar … cu toate stângăciile, cu toate nehotărârile și temerile, Viorica Dăncilă este infinit mai normală și total desprinsă din filonul poporului român, capabilă să îl înțeleagă și să-i găsească scuze până și schiloditului sufletește Iohannis.

Pe 24 noiembrie nu voi vota nici PSD, nici programul propus de candidatul PSD. Voi vota OMUL Viorica Dăncilă!

Pentru că România trebuie să iasă din zodia urii, dezbinării, incitării la segregare pe criterii etnice, sociale, economice.

Și mai ales pentru că România merită un dram în plus de demnitate internă și în relația cu partenerii externi, ceea ce Iohannis și haita de hiene liberalo-useristă nu a exprimat nici măcar o clipă!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2019, Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.