Noul coronavirus nu se transmite prin aerosoli!

Noul coronavirus (2019-nCoV) nu poate exista singur în aer și nu poate fi circula în aer, motiv pentru care nu există argumente pentru care să se afirme că poate fi transmis prin intermediul aerosolilor generați de aparate, au afirmat în urmă cu puțin timp specialiștii prezenți la conferința de presă organizată de Biroul de Informații al Guvernului Provinciei Hubei a cărei capitală este Wuhan. Potrivit specialiștilor, „oamenii au înțeles greșit informațiile, iar în Wuhan absolut orice informație neverificată și promovată public ajunge să genereze panică nejustificat”.

Trebuie cunoscut că, în China, sunt organizate zilnic două conferințe de presă transmise la nivel național, de la Beijing – ora 15 și de la Wuhan – ora 21, unde evenimentul are loc în sistem video-conferință, jurnaliștii aflați acolo lansând întrebări în direct, din camerele de hotel.

Revenind la informația prezentată inițial, singura posibilitate ca noul coronavirus să fie transmis prin intermediul aerosolilor este aceea ca în încăperea unde se află aparatul să existe și un purtător al virusului, dar, în aceste condiții, persoanele prezente lângă purtătorul virusului sunt deja expuse riscului de contaminare, au arătat specialiștii chinezi.

O altă informație importantă transmisă în această seară este legată de procedurile de eliberare a pacienților care au fost recuperați în urma contaminării cu 2019-nCoV. Dacă un pacient prezintă o temperatură normală timp de trei zile, iar rezultatele analizelor clinice, radiologice și patogene sunt negative, este eliberat din spital și de sub observația strictă. Totuși, pacientul trebuie să rămână în carantină la domiciliu, pentru că este luată în calcul posibilitatea ca virusul să reziste tratamentului, chiar dacă au dispărut toate semnalmentele clinice. Carantina este cu atât mai recomandată cu cât există riscul de infecție încrucișată între purtători.

APEL DIN CHINA: Opriți isteria coronavirus, păstrați decența și rațiunea!

Fiecare caz avut în observație la Wuhan este trecut prin investigații aprofundate, de la testele cu acid, scanări radiologice și computer tomograf. Activitatea este cu atât mai dificilă cu cât, după fiecare scanare, fiecare aparat este dezinfectat pentru a se evita transmiterea virusului sau înfecția încrucișată.

Legat de aplicarea experimentală a vaccinurilor aflate în fază de testare, s-a afirmat că 30% dintre pacienți au răspuns pozitiv la tratament, însă este prematur să se afirme că a fost găsită soluția pentru eradicarea noului coronavirus.
„Avem deja mai multă informație și experiență acumulată pentru a lupta cu eficiență împotriva noului coronavirus, avem deja câteva metode care dau rezultate, însă principala noastră direcția de acțiune vizează tăierea canalelor de transmitere a virusului și a surselor de infecție”.

În acest sens, s-a afirmat că pangolinul este o posibilă gazdă pentru noul coronavirus, acest animal având secvența de coronavirus similară acestei infecții. Însă, este deja demonstrat în raport de 99% că infecția la om are origine animală, fapt care vine să confirme statistica potrivit căreia 78% dintre bolile umane sunt preluate de la animale.
„Pe viitor, trebuie să demarăm proiect ample și bine aprofundate pentru a organiza corespunzător relația de apropiere on – animal sălbatic”, au declarat specialiștii chinezi prezenți în conferința de presă de la Wuhan.

Potrivit acestora, „cheia împotriva acestui virus este în mânile fiecărui om: igiena corespunzătoare! Fiecare trebuie să se protejeze prin spălatul mâinilor și respectarea regulilor minimale de igienă”.

La Wuhan, procesul de reintrare în normal va fi unul de lungă durată, pentru că încă dinainte de a fi obținut un vaccin sau un medicament eficient împotriva noului coronavirus vor trebui dezinfectate toate zonele publice, toate zonele și spațiile care au fost împlicate în acest eveniment. Numărul persoanelor aflate sub observație medicală la Wuhan, după data de 4 Februarie, este de 188.183.

Potrivit raportărilor din această seară (ora locală 22.20) numărul cazurilor confirmate în China cu noul coronavirus a ajuns la 37.290, numărul deceselor era de 813, iar cel al persoanelor recuperate de 2.894. În afara Chinei, numărul cazurilor confirmate era de 316, un caz fiind soldat cu deces.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.