CHINA | Cadrele medicale plătesc tribut în lupta împotriva COVID-2019

Numărul cadrelor medicale chineze aflate în prima linie de acțiune din Wuhan afectate de noul coronavirus (COVID-2019) a ajuns la peste 1.716, din care șase au decedat. Oficialii provinciei Hubei au adus un omagiu celor care și-au sacrificat viața în timpul misiunilor de salvare, perioadă în care au contactat virusul.

Potrivit reprezentanților biroului de prevenire și control al noului coronavirus, cadrele medicale aflate în misiune la Wuhan vor primi la fiecare zece zile lucrate două zile libere. De asemenea, pentru fiecare zi, cadrele medicale vor primi o subvenție pentru masă în valoare de 200 yuani (aproximativ 122 lei).

Autoritățile centrale din China au organizat și trimis la Wuhan peste 200 de echipe medicale cu un număr total peste 30.000 de oameni din întreaga țară. Pentru aceștia, Biroul de prevenire și control asigură, în limita posibilităților condiții cât mai bune de cazare și masă, pentru a putea lucra în schimburi și pentru a dormi suficient.

Pe de altă parte, China va recunoaște lucrătorii medicali care și-au sacrificat viața în lupta împotriva noului coronavirus (COVID-19) drept martiri, în conformitate cu legea.

Familiile și copiii cadrelor medicale decedate  vor beneficia de sprijinul statului, de la servicii de protecție socială, până la asigurarea unui tratament preferențial la înscrierea în școlii și admiterea în învățământul superior.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.